Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’ya 120, Manavgat’a 60 kilometre uzaklıkta bulunan Bozyaka köyünün 40 yıldır yaşadığı içme suyu sorununu çözdü. Ekiplerin, 1 hafta süren çalışmada 1600 metre kanal kazarak şebekeye 63’lük PE100 plastik borular döşediği 35 bin lira maliyetli şebeke hattından gelen su köylüleri sevince boğdu. 40 yıldır susuz olan köyün yaşlıları, ilk kez şebekeden gelen suyla abdest aldı.
Bozyaka köyüne 40 yıl önce içme suyu getirildiği ancak suyun köyün ortak kullanımı için getirildiği ve köy çeşmelerine 20’lik borularla bağlanan suyun evlere ulaşmadığı hatırlatılırken, yıllarca çeşmelerden evlerine su taşıyan köylülerin kendi imkanları ile bu şebekeden evlerine parmak borularla hat bağladığı ancak bunun da sorunu çözmediği belirtildi.
ÇALIŞMALAR BİR HAFTADA TAMAMLANDI
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatıyla ASAT ekipleri, yetersiz durumda olan içme suyu hattını yenilediği, 40 yıl önce 20’lik olarak döşenen şebeke hattının değiştirildiği ve ekiplerin 1 hafta süren çalışmada 1600 metre kanal kazarak, şebekeye 63’lük PE100 plastik borular döşediği ifade edildi. 35 bin liraya mal olan su şebeke hattı ile vatandaşların yıllardır çektikleri su çilesinin kökünden çözüldüğü, artık çeşmelerden kesintisiz su aktığı bildirildi.
EKİPLERİ KÖY GİRİŞİNDE KARŞILADILAR
Su sorunun çözüleceğini duyan köyün yaşlıları Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerini sabah namazından sonra köyün girişinde beklemeye başladı. Ekipleri sevinçle karşılayan yaşlılar, çalışmaları bir an olsun ayrılmadan izledi. İş makinelerini inceleyen ve işçiler ile sohbet eden yaşılar, yaşadıkları sorunları anlattı.
İLK OLARAK ABDEST ALDILAR
Su bağlanınca, 5 yaşlı vatandaş ilk olarak yeni şebekeden gelen su ile abdest alıp, namaz kıldı. Köylüler, sorunu çözen Başkan Menderes Türel’e teşekkür etti. 85 yaşındaki Ali Türk, “Köy Hizmetleri tarafından suyun getirildiği dönemde muhtar azasıydım. Köyün belli noktalarına dört çeşme yapıldı. Köylü yıllarca bu çeşmelerden evlerine su taşıdı. Daha sonra vatandaşlar kendi imkanları ile evlerine su bağlattı. Ama boruların küçük olması su yetersizliğine yol açtı. Menderes Başkan sağolsun, borularımızı yeniledi. Çile son buldu. Artık su problemi çekmeyeceğiz” dedi.
SU HİÇ KESİLMEYECEK
Köy sakinlerinden Mustafa Türk ise, “40 yıldır biz bu borulardan ve su deposundan gelen suyu içiyorduk. Üç ev aynı anda musluk açtığı zaman, dördüncü evin suları kesiliyordu. Menderes Başkanımızdan Allah razı olsun. İmdadımıza koştu. ASAT ekipleri, borularımızı değiştirdi. Artık 30 hane aynı anda musluklarını açmış bile olsa su hiç kesilmeyecek. Ayrıca yollarımız stabilize durumdaydı ve çok bozuktu Büyükşehir Belediyesi yollarımızı da düzeltti. İnanıyorum kısa süre sonra yollarımız asfaltla da tanışacak” diye konuştu.
KÖYLER HİZMET ALIYOR
Bozyaka Muhtarı Hüseyin Şimşek de, Bütünşehir Yasası ile hizmet almaya başladıklarını söyledi. Şimşek,“40 yıllık içme suyu sorunumuz çözüldü. Yollarımız düzenleniyor. Daha önce bu sorunlar çözülemez, sürüncemede kalırdı. Tamam denir yapılmazdı. Bütünşehir Yasası sayesinde köyler hizmet alıyor. Artık köylerde yaşamak çilesi olmayacak, kolaylaşacak” ifadelerini kullandı.
“ÇALIŞMA ENERJİSİNİ ANTALYALILAR VERİYOR”
Antalya’nın dört bir yanına hizmet götürdüklerini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, kendilerine çalışma gücü ve enerjisini Antalyalıların verdiğini belirterek, “Demre’deki Fatma ninenin, Zeynep teyzenin, Bozyaka’da Ali amcamızın, Mehmet amcamızın mutluluğu bize yetiyor. Onların duaları ile başarı geliyor” dedi. Başkan Türel, kırsal alanlarda yapılan çalışmaların yaz dönemi ile birlikte artarak devam edeceğini kaydetti.