Özel bir şirkette üst düzey yöneticilik yaparken bir süre önce emekli olan Deniz Us, 57 yaşında ikinci üniversiteyi hem de derece ile bitirmenin heyecanını yaşadı.
Denis Us, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra özel bir şirkette çalışmaya başladığını, bir süre önce üst düzey yöneticilik görevine kadar yükseldiği şirketten emekli olduğunu kaydetti. Emekli olduktan sonra Türkiye’nin en önemli el sanatları merkezlerinden biri olan Nevşehir’in Avanos ilçesinde çanak atölyelerini gezerken çamura merak sardığını belirten Us, kısa sürede gelişen bu hobisi üzerine yeniden üniversite sınavlarına girerek Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avanos Meslek Yüksekokulu Seramik Bölümü’nde öğrenim görmeye başladığını ifade etti.
‘Elim çamura değdi ve çekemedim’ diyen Us, 57 yaşında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avanos Meslek Yüksekokulu Seramik Bölümü’nden ikincilik derecesi ile mezun olurken, okumanın yaşı olmadığını da bir kez daha göstermiş oldu.
Diplomasını ve plaketini 2 bin 526 öğrencinin mezuniyet cübbesini giydiği törende Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Öcal’dan alan bir çocuk annesi Us, “Avanos ilçesini gezerken çamura karşı bir ilgim oluştu. Kendi kendime çamurla uğraşırken bu konuda eğitim almaya karar verdim ve üniversite sınavlarına yeniden girerek öğrenimime başladım. Benim için hiç de zor olmadı. Bu konuda ailem de bana büyük destek verdi ve sonunda mezun oldum” dedi.