Selim, “Ben güreş federasyonu başkanının benden yoğun bir adam olduğuna inanmıyorum. Onun için gerekirse federasyonla da görüşüp gerekirse Kırkpınar’ı ayırmamız lazım. Artık bu o duruma gelmiştir” ifadelerini kullandı.
654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Ağası Seyfettin Selim, Kırkpınar Güreşleri öncesi basın mensupları ile bir araya geldi. Geleneksel hale getirdi akşam yemeğinde gazetecilerin sorularını yanıtlan Selim, ağalık ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulunurken, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’ın, açılış programına katılmamasını da sert bir dille eleştirdi.
“KIRKPINAR’A YAKIŞIR AĞALIK YAPAMAYANIN GELİR YİNE ELİNDEN AĞALIĞI ALIRIM”
Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Kırkpınar’ın sadece Edirne’ye değil Türkiye’ye, dünyaya mahal olmuş bir değer olduğunu belirterek, “Onun için burada her şeyi Kırkpınar’a yakışır şekilde güreşi de güreşçiler de Kırkpınar’a yakışır şekilde yapması gerekir. Biz de ağalığı Kırkpınar’a yakışır şekilde yapmalıyız. Ağalık orada belli, kim girer alır bir şey diyemiyorum ama şunu yapacağımı artık hepiniz biliyorsunuz, ağalığı birisi alır ya da devam etmek ister ama yapamazsa yine elinden alırım. Bunu çok net söylüyorum. Kırkpınar’a yakışır ağalık yapamazsa yine bir daha ki sene girer elinden alırım. Miktarı, parası önemli değil. Önemli olan Kırkpınar’da ağalığı yaparken severek yapmak, biz bu işi seviyoruz ama istiyoruz ki bizim gibi sevenler Kırkpınar’a, ağalığa sahip çıksınlar, gelsinler girsinler alsınlar” dedi.
“GEREKİRSE KIRKPINAR’I GÜREŞ FEDERASYONUNDAN AYIRIRIZ”
Selim, güreş federasyonu başkanının Kırkpınar Yağlı Güreşleri açılış programına katılmamasını da sert bir dille eleştirerek, şunları kaydetti:
“Bugün maalesef Kırkpınar açılış programına federasyon başkanı gelmemiş. Hiç yakışmayan bir şey yapmış. Bunu da çok net söylüyorum. Ben Kırkpınar ağasıyım. Kimseye eyvallahım olmaz. Burada olması lazım yani yağlı güreşin olimpiyatı olan yerde federasyon başkanın da olması lazım. Onun için gerekirse federasyonla da görüşüp gerekirse Kırkpınar’ı ayırmamız lazım. Artık bu o duruma gelmiştir. Bu iş saygı ister. Artık ayrılmalı. Ben güreş federasyonu başkanının benden yoğun bir adam olduğuna inanmıyorum. Bende bin 400 tane çalışan var. Bu işi yapıyorsan bu Kırkpınar’ın olimpiyatı geleceksin.”
“25 BİN GÜREŞSEVERE YEMEK İKRAM EDECEĞİZ”
654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi güreş bilet fiyatlarını düşürme kararı alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı, almış olduğu bu karardan dolayı tebrik ettiğini belirten Selim, “Sayın başkan da bu yıl çok güzel bir işe imza atarak, güreş bilet fiyatlarını düşürdü. Güreşe gelen insanların çoğu, Anadolu’dan geliyor ve fakir insanlar. Fakirliğin ne olduğunu, herkes biliyor. Vatandaş geliyor, burada iki katına bilet alıyor veya alamıyor, saha boş kalıyordu. Sağ olsun başkan çok iyi düşünmüş. İnşallah biz de Kırkpınar’a gelen 25 bin kişiye yemek vereceğiz. İnşallah bunu başarıyla yaparız” ifadelerini kullandı.
HEYKELDEN SONRA İSMİ TRİBÜNDE ÖLÜMSÜZLEŞECEK
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Sarayiçi Er Meydanı alanında heykeli bulunan ve 6 yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ağalık yapan Seyfettin Selim’e yeni bir müjde daha vererek, alacakları meclis kararı ile birlikte bu yıl güreşlerin yapıldığı stadyum içerisinde bulunan bir tribüne ‘Ağa Seyfettin Selim Tribünü’ adını vereceklerini belirtti.