Tokat’ta 15 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu dünyası kararan 35 yaşındaki Yaşar Mantar, kornea nakli sonrasında 7 yaşındaki kızını ilk defa görebildi.
Turhal ilçesinde 2000 yılında bekçilik yaptığı şantiyeye giderken aracını mıcıra kaptırarak uçurumdan yuvarlanan Yaşar Mantar, geçirdiği trafik kazası sonrasında kör oldu. İki gözünün de görme yetisini kaybeden Mantar’a 2001 yılında kornea nakli yapıldı ama vücudu korneayı reddetti. Bu süreçte dünyaya gelen oğlu Emirhan’ı 2,5 yaşında kan kanserinden kaybeden acılı babayı hayatta bağlayan 7 yaşındaki kızı Elanur oldu. Kızı Elanur’u görebilmeyi ve onla vakit geçirmek isteyen Mantar’a yardım eli Yozgatlı bir iş adamından geldi. Yurt dışında yaşayan iş adamının destekleri ile Ankara Gazi Üniversitesi’nde yaklaşık 5 ay önce sol gözüne kornea nakli olan Mantar, net olmasa da göremeye başladı. Nakil yapılan sol gözünde ödem oluşması nedeni ile ilaç tedavisi gören Mantar, daha net olarak görebileceği günlerin hayalini kuruyor. Mantar’ın en çok sevindiren ise doğduğu günden bugüne hiç göremediği, 7 yaşına giren kızını görmek oldu. Mantar, çok net seçemese de kızını görmenin sevincini yaşadığını ifade ederek, “Gözümdeki ödem ve sıkıntıların azalması ile daha net görmeye başlayacağım. Tedavi süreci devam ettiği sürece her şeyi daha net göreceğim söylendi. Kızımı görebildiğim için çok mutluyum” dedi.
15 YIL SONRA TEKRAR GÖRMEYE BAŞLADI
15 yıl sonra görmeye başlamanın güzel bir duygu olduğunu ifade eden Mantar, “Hayatı, insanları, güneşi, kuşları tekrar görmek çok güzel. Benim için hayat daha güzel, neşeli oldu. Anlatılmaz bir duygu. Kornea nakli olurken doktorum yüzde 1 umut demişti. Cenab-ı Allah’ın takdiri ilahisi. Her şey dört dörtlük oldu. Korneayı vücudum reddetmeden kabul etti” diye konuştu.
Engelli maaşı ve eşinin günü birlik işlerde çalıştığı para ile kirada oturdukları evde hayat mücadelesi veren Mantar, tedavi masrafları için destek bekliyor.
BABASI İLE ARTIK PARKA GİDEBİLECEK
Babasının tekrar görmeye başlamasından çok mutlu olan ilkokul birinci sınıf öğrencisi Elanur, "Babamın görmesini çok istiyordum. Babamla artık parka, her yere gideceğiz" diye konuştu.
Birçok müzik aleti kullanabilen, elektronik ev aletleri tamirinden anlayan Mantar, saz çalmayı çok seviyor. Elanur ise babasının çaldığı müziğe ayak uydurarak dans ediyor.