Manisa Cumhuriyet meydanında ellerinde Atatürk posterleri ve Türk bayrakları taşıyan gençleri gören 71 yaşındaki SGK emeklisi çiftçi Şefik Kibarer gözyaşlarına hakim olamadı. Manisa’da, yürüyüşle başlayan Gençlik Haftası kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde ellerinde Atatürk posterleri ve Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 300 genç ve engelli Cumhuriyet meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman da gençlere eşlik etti. Yürüyüşte elindeki Türk bayrağı ile dikkat çeken 1,5 yaşındaki Ömer Çetinkaya herkesin dikkatini çekti.
Cumhuriyet meydanına kadar yürüyerek gelen gençleri karşısında gören 71 yaşındaki emekli çiftçi Şefik Kibarer de gözyaşlarına hakim olamadı. Gençlerin Atatürk posterleri ve Türk bayraklarını taşıması nedeniyle çok duygulandığını kaydeden Kibarer, “Bayrağımızı gördüm, Atatürk’ü gördüm çok duygulandım. Hepsinden Allah razı olsun. Gençlerimiz Atatürkçü olsun, milliyetçi olsun. Mevlam’dan tek isteğim bu” dedi. Törendeki en yaşlı kişi olan 71 yaşındaki Şefik Kibarer törenin en genci 1,5 yaşındaki Ömer Çetinkaya ile birlikte objektiflere poz verdi.
Cumhuriyet meydanındaki Milli Egemenlik Anıtına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman’ın çelenk sunmasıyla başlayan kutlama törenine protokolden sadece Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman bir konuşma yaptı. Duman,
bilindiği üzere çocuk ve gençlerin bir toplumun geleceği olduğunu belirterek şunları söyledi: "Her toplum kendi geleceğini garanti altına alacak, kendi değerlerini yükseltip, geliştirecek fertler yetiştirmeyi hedef edinir. Gençlerin eğitim ve öğretimine çağın gelişen şartlarını da göz önünde bulundurarak önem veren milletler daima yükselmiş ve dünyada söz sahibi olmuşlardır. Atatürk milli mücadele sıralarında Türk milletini ileriye götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle gençlik kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Sevgi, saygı, hoşgörü, uzlaşma ortamı içinde ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan bu vatanın emanetçisi siz gençlere büyük sorumluluk düşmektedir. Bu emaneti yaşatacak ve gelecek kuşaklara aktaracak gelecekte de ülke yönetiminde söz sahibi olacak olan sizler hoşgörü anlayışı içinde bütün sorunların altından kalkacak, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü hale getireceksiniz.”
Duman’ın konuşmasının ardından 75. Yıl Gençlik Merkezi Özel Sporcular Halk Oyunları ekibinin Kafkas oyunu ve Kolbastı oyunları beğenildi. Engelli gençlerin ısrarını kıramayan Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu da kolbastı oyununa eşlik etti.
Cumhuriyet meydanındaki kutlama programı, 75. Yıl Gençlik Merkezi halk oyunları ekibinin harmandalı ve zeybek oyunları ile sona erdi. Gençlik Haftası, hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecek.