Bursa’da bir günlük eğitim alan 166 engelli asker, terhis belgelerini Vali Münir Karaloğlu’nun elinden aldı. O askerler arasındaki 77 yaşındaki Hamit Kabaca ise asker kıyafetlerini ilk kez giydiğinde gözyaşlarına boğuldu.
Bursa’da engelli vatandaşların bir günlük temsili askerlik heyecanı yaşandı. Bursa ve ilçelerinden gelen 166 engelli vatandaş, Bursa İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen temsili yemin töreni ile askerlik görevlerini yaptı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse’nin katıldığı törende konuşan Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, 166 engelli gencin temsili askerlik ve yemin törenini gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “1111 sayılı askerlik yasası gereği her Türk genci, bu vatan görevini kullanabilmektedir. Ancak çeşitli nedenlerle bu hakkını kullanamayan gençlerimize, sayın Genelkurmay Başkanımızın direktifleri doğrultusunda bu hak ve ödevlerini kullanabilme maksadıyla bugünü tertip etmiş bulunuyoruz” dedi.
77 YILLIK ASKERLİK HAYALİ GERÇEK OLDU
Ömrü boyunca askerlik hayaliyle yaşayan 77 yaşındaki Hamit Kabaca, giydiği asker kıyafetiyle gözyaşlarına boğuldu. Askerliğin hayatında nasip olmadığını ifade eden Hamit Kabaca, “Allah bana askerlik yapmayı nasip etmedi. Bugün çok mutlu ve gururluyum. Bugün sizlerin sayesinde görevdeyim. Allah kabul etsin. Çok şükür Allah’ıma, memleketime acılar vermesin. Allah vatanımıza kazalar, depremler, felaketler vermesin. Günde 5 kez dua ediyorum” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.
Askerlik heyecanı gözlerinden okunan engelli askerler, “Çok mutluyuz. Askerlik yapıyoruz. Bize bu günü yaşatan Türk ordusuna teşekkür ediyoruz. Bizleri çok mutlu ettiler. Vatana hizmet etme durumunda bizler de seve seve hizmet edeceğiz. Ancak engellerimizden dolayı zamanında bu hizmeti yapamadık. Bugün bu görevi yapmaktan mutluyuz, gururluyuz” diye konuştular.
Toplu halde yemin eden engelli askerler, tören yürüyüşüyle protokolü ve vatandaşları selamladı. Vali Münir Karaloğlu, engelli askerlerin terhis belgelerini vererek hatıra fotoğraf çektirdi.