Elazığ’da düzenlenen 8. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali için kente gelen oyuncular Sivrice ilçesini gezdi.
Elazığ Kültür ve Sanat Derneği tarafından organize edilen 8. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali devam ediyor. Festival için Elazığ’a gelen Anta Toros, Aydan Canbula, Aslı Omag, Ececan Gümeci, Metin Keçeci, Meltem Miraloğlu, Yakup Yavru, Tuğrul Meteer ve Volkan Keskin gibi ünlü oyuncular Sivrice ilçesini gezdi. İlk önce Sivrice Öğretmenevi’ne giden oyunculara, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak eşlik etti. Hazar Gölü manzarasını izleyen sanatçılar, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ünlü oyuncular fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları geri çevirmedi.
"İLÇELER İLİN GELİŞMESİNİ SAĞLAR"
Ünlü konukları ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, "Bu yıl 8. kez düzenlenen Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali kapsamında, birbirinden kıymetli sanatçılarımızı, misafirlerimizi Hazar Gölü’nde ağırlıyoruz. Gerçekten, bu tür festivalle, bu tür organizasyonlar bir ilin, ilçenin gelişmesi için büyük katkı sağlıyor. Elazığ tarihi dokusu ve evliyalar şehri olmasıyla örnek bir kenttir. Bu anlamda dünyanın ikinci güzel ilçesi olan Sivrice’mizde Hazar Dağı, kayak merkezi, batık şehri, inanç turizmi ile olmazsa olmazlarının içindedir. Bu organizasyonların daha çok artmasıyla birlikte, daha çok nüfus almamız lazım. Gerçekten ilimizin gelişmesini istiyorsak daha çok tanıtmalıyız. İlçeler ilin gelişmesini sağlar. Bu anlamda ilimiz turizm açısından çok iyi bir noktadadır" dedi.
"BURAYA YERLEŞMEYE KARAR VERDİM"
Hazar Gölü’nün çok huzur verici bir yer olduğunu belirten Ünlü oyuncu Anta Toros, "Tarihi geçmişi, insanlarının güzelliği, misafirperverlik ile beraber ben buraya yerleşmeye karar verdim. Belediye başkanımızdan rica ediyorum, burada bize böyle bir yer ayarlasın. İnsanların buraya gelmesini, görmesini istiyorum. Umarım sık sık turistik açıdan faaliyetleri olur" diye konuştu.
"TÜRKİYE’MİZİN HER TARAFI GÜZEL"
Ünlü oyuncu Tuğrul Meteer ise söylenecek çok şeyin olduğunu, Hazar Gölü’nün şehre ayrı bir güzellik kattığını ifade ederek, "Biraz daha tanıtmak lazım, herkes bilmiyor. Esasında Türkiye’mizin her tarafı çok güzel. Burasının ayrı bir güzelliği var. Tarihi bir geçmişi var. Onun için buraya gelmekten zaten biz mutlu olduk. İstiyoruz ki böyle her tarafta yayılsın bu iş ki ülkemizi güzel bir şekilde tanıtalım. Buraya gelmekten çok mutluyuz" şeklinde konuştu.
"SANATÇILAR KOOPERATİFİ KURULSUN"
Aydan Canbula ise, kendisinin buraya sadece festival için gelmek istemediğini dile getirdi. Canbula, "Burada bir sanatçılar kooperatifi kurarak, tabii ara ara gelip burada dinlenmek istiyorum. Muhteşem bir yer tabii Türkiye’mizin her yeri güzel, zengin bir ülkeyiz. Kıymetini biliyor muyuz bilmiyor muyuz ayrı bir mesele. Buradaki gördüğüm sevgi ayrı ayrı partilerden olmasına rağmen büyük bir uyum içerisindedir. Biz el ele verelim, her şey daha güzel olur. Şehriniz çok güzel el ele verirsek her şey daha da güzel olur.Başkanınız çok güzel bir insan çok pozitif, çok güzel bakıyor. Festivale benim ilk gelişim, daha evvel gelmedim. Çok iyi geçti. Dün akşam bilhassa o ödüller verilirken fevkaladeydi. Çok güzel ayarlanmış. Mesela her çıkan kişi çok uzun kalmadan, yani ben her zaman böyle topluluklardan hep sıkılırım. Alıyorlar mikrofonu saatlerce konuşuyorlar. Burada herkes öz ve az konuştu. Sanki böyle anlaşmış, aralarında konuşmuşlar galiba da öyle çok güzel hazırlanmış tebrik ediyorum" dedi.
"SİVRİCE OLAĞANÜSTÜ BİR YER"
Sivrice’nin olağanüstü bir yer olduğuna vurgu yapan ünlü oyunculardan Devlet Devrim ise, "Hiç bu kadar tahmin etmiyordum, gelmişiyle geçmişiyle, tarihi eserleriyle, insanlarıyla o kadar sıcak insanlarsınız ki şanslısınız böyle bir yerde yaşadığınız için. Biz arkadaşlarla inanın o kadar huzur bulduk. Olağanüstü çabalar sarf ediyorsunuz, dilerim çok çok üstün çabalarınız olsun. İnsanlarınızın sıcaklığı bizleri çok mutlu etti. Daha bir kaç gün daha buradayız, inanın hiç kimse gitmek istemiyor" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından ünlüler, Sivrice Öğretmenevi plajına inerek bol bol fotoğraf çekme fırsatı buldu.