Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları Merkezi (PODEM) üyelerini kabul etti.
Bakan Bozkır, bakanlığın İstanbul Ortaköy’deki ofisinde PODEM üyelerini kabul etti. Saat 11.00’de yapılan görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi. Görüşmenin ardından Bakan Bozkır ile PODEM Başkanı Can Paker, gazetecilere kısa bir değerlendirmede bulundu.
Bakan Volkan Bozkır, PODEM’in adının önümüzdeki dönemde sıkça duyulacağını dile getirerek, “Öncelikle sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye’nin son yıllarda kat ettiği mesafe içinde 104 bin sivil toplum kuruluşu var. Ama bir de böyle üst yapı kuruluşları var. Ve PODEM’i bu açıdan çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.
PODEM Başkanı Can Paker ise henüz Şubat ayında faaliyete başlayan dernekleri hakkında bilgi aktararak, “PODEM, Kamu Politikaları ve Demokrasi Çalışmaları Derneği’dir. Bu çerçeve içine tabi ki gerek Türkiye içindeki politikalar gerekse Türkiye’nin dışındaki Avrupa ve Amerika’daki etkinlikler ve Ortadoğu’daki etkinlikler girmektedir. Avrupa Birliği Bakanlığı bizim hedeflerimiz için fevkalade önem taşıyan, yardımına ve desteğine ihtiyaç duyduğumuz bir kurum” dedi.