SİİRT'in Kurtalan ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Müdür Yardımcısı Maruf Minaz, 13 yıl önce İzmir'de tanıştığı antrenör Selahattin Kahraman'ın desteğiyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı. Kendisine verilen desteği unutmayarak benzerini ilçedeki öğrenciler için yapan Minaz, açtığı ücretsiz beden eğitimi kurslarıyla bugüne kadar 70 öğrencinin üniversitelerin beden eğitimi öğretmenliği bölümlerine yerleşmesini sağladı.
İzmir'de 13 yıl önce beden eğitimi sınavlarına hazırlanan Maruf Minaz (34), antrenör Selahattin Kahraman'ın desteğiyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'ni kazandı. 4 yıl sonra mezun olan Minaz, 2011'de öğretmen oldu. 2014'te memleketi Kurtalan'a tayin çıkan Minaz, müdür yardımcılığı yaptığı Kurtalan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kendisine verilen desteği unutmayarak ücretsiz beden eğitimi kursu açtı. Minaz, 2014'ten bu yana açtığı kursta eğitim verdiği 70 öğrencinin çeşitli üniversitelerin beden eğitimi öğretmenliği bölümlerini kazanmalarını sağladı.
5 yılda 70 öğrencinin üniversiteye kazanmasına katkı sunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Minaz, "Yıllar önce tanıştığım antrenör Selahattin Kahraman'ın bana verdiği destekle üniversiteyi kazandım. Şimdi aynı desteği verdiğim öğrencilerimle birlikte üniversiteye hazırlanan gençlerimize ücretsiz eğitim veriyoruz. Bugüne kadar 70 gencimizi üniversiteye yerleştirdik. Kursumuza, Kurtalan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün de katkıları oluyor. Bundan dolayı da kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bizden sonrakiler de gençlere rehber olup, onlara bir gelecek hazırlamakta başarılı olurlar" dedi.
Kursa katılan öğrenciler ise Maruf Minaz'a teşekkür ederek emeklerinin karşılığında üniversiteyi kazanacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI