Adıyaman merkez Doyran köyü sınırları içerisinde bulunun tavuk çiftliğinde yumurta toplayan ailelerin çocukları, kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
Şüpheli tavuk ölümlerinin olduğu çiftlikte çalışan iki ailenin çocukları, yüksek ateş ve karın ağrısı şikayeti ile hastaneye kaldırıldı.
2 yaşındaki Suriye uyruklu çocuk ile 8 yaşındaki Türk uyruklu iki çocuk, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-2 binasında (Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi) tedavi altına alındı.
Hastanede özel odaya alınan iki çocuğun bulunduğu kata giriş ve çıkışlar yasaklandı. Sağlık görevlileri hastanede maskeler ile önlem alarak çalışıyor. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan, çocukların tedavisinin sürdüğünü ve kuş gribi şüphesiyle tüm tahlillerin istenerek Ankara’ya gönderildiğini ve buradan gelecek sonuç ile kesin kuş gribi tanısının konulacağını ifade etti. Doğan, “Dün akşam yaşları 2-8 olan iki tane çocuk hastamız öksürük ve ateş şikayetiyle hastanemize başvurdular. Yaşadıkları bölgede tavuk ölümleri olduğu için kuş gribi şüphesiyle yatırıldılar. Şu an koruyucu tedavi alıyorlar hastaların durumları iyi. Hastalardan aldığımız numuneleri bakanlığa göndereceğiz. Ve sonrasında gelen sonuca göre tedavilerini alacaklar. Şu an çocuklarda herhangi bir sıkıntı yok, genel durumları iyi. Şöyle, enfeksiyon hastalıkları hocamızın uygun gördüğü şekilde hastalar şu an teşhis edilmiş durumda. Koruyucu tedavilerini de alıyorlar. Genel durumları da iyi bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyoruz. Doyran köyü yakınlarından geliyorlar. Şu an kanıtlanmış bir şey olmadığı için numunelerin sonuçlarına göre gerekli bilgiler verilecek” dedi.