Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a yerleşen Suriyeli minik çocuklara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hediye verildi.
Batman’da düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde Suriyeli çocuklar da unutulmadı. Suriye Can Okulu’nda okuyan çocukları ziyaret eden AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, 23 Nisan kutlamalarına katılan Suriyeli çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Burada konuşan Bakır, Batman’da kalan Suriyeli çocukların da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na katılmalarını sağladıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Bakır, "Suriyeli çocukların katılmaları çok güzel oldu. İnanıyorum ki bu bayramda Batman’daki kardeşleri ile beraber çok güzel bir ortam da bayramlarını kutlamışlardır. Bundan sonra da güzel program ve etkinlikler yapacağımıza inanıyorum" dedi.
Suriye Can Okulları Derneği Başkanı Dr. Imad Ahmet ise dernek olarak yetkililere teşekkür ettiğini söyledi.
Kutlamalara katılan Suriyeli çocuk Saye Musa da, "Bugün Atatürk Parkı’nda çok eğlendik. Savaştan kaçtık ama bugün büyük mutluluk duyduk. Bize hediyeler veren AFAD’a da teşekkür ederim" dedi.