Afrika STK’lar Birliği Başkanı ve Faruk Hayır Eğitim Cemiyeti Genel Müdürü İbrahim Kontao, İhlas Vakfı’nı ziyaret ederek vakfın Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay ile görüştü.
Görüşmede, İhlas Vakfı Bahçelievler Yurt Müdürü Osman Gül, İhlas Vakfı Moritanya Temsilcisi Ali Ören ve Uganda Temsilcisi Ahmet Ertürk de hazır bulundu.
Kontao görüşmede Türkiye’de kendilerine gösterilen ilgi ve misafirperverlikten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Zamanında Osmanlıların bütün İslam dünyasına huzur ve medeniyet götürdüğünü vurgulayan Kontao, “Osmanlıların yapmış olduğu bu hizmetleri yaşadığımız zamanda torunları bizlere sunuyor. Bundan dolayı herkese minnettarız” dedi.
“Bu ilgiden dolayı İslam ülkeleri adına istikbalimizin daha parlak olacağını inanıyoruz” diyen Kontao, İhlas Vakfının birçok Afrika ülkesindeki hizmetlerini takip ettiklerini ve takdir ettiklerini söyledi.
Kontao son olarak İhlas Vakfı’nın hayırlı hizmetlerini Mali Cumhuriyeti’nde de görmek istediklerini söyleyerek temennisini dile getirdi.
İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Okyay da Kontao’ya kendilerini ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını belirterek, İhlas Vakfı hizmetlerinin Mali’ye ulaştırılması noktasında çalıştıklarını söyledi.
Okyay, Mali’den Türkiye’ye üniversite öğrenimleri için gelecek öğrencileri yurtlarda misafir etmekten mutluluk duyacaklarını da sözlerine ekledi.