Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Singapur İşbirliği Programı işbirliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen Afrika Ülkelerine Yönelik Sürdürülebilir Su Kaynakları Yönetimi Eğitim Programı Afrika’nın çeşitli ülkelerinden gelen 26 kursiyerin katılımıyla başarılı bir şekilde tamamladı.
Singapur Cumhuriyeti’ne bağlı Singapur İşbirliği Programı ile ortaklaşa Güney-Güney ve Üçlü İşbirliği modelinde gerçekleştirilen Sürdürülebilir Su Kaynakları Yönetimi konulu eğitim programı Afrika’nın çeşitli ülkelerinden gelen 26 kursiyerin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.
TİKA, Singapur İşbirliği Programı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından açılışı yapılan eğitim programına Botsvana, Etiyopya, Gambiya, Gana, Kenya, Nijerya, Ruanda, Senegal, Somali, Güney Sudan, Sudan ve Tanzanya olmak üzere toplam 12 ülkeden 26 kursiyer katıldı.
Türkiye’den Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü (SYGM), Türkiye Su Enstitüsü (SUEN) ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) uzmanları ile Singapur Ulusal Su Ajansı (PUB) ve Kentsel Gelişim İdaresi’ne bağlı (URA) uzmanların tecrübelerini katılımcılarla paylaştığı eğitim programı kapsamında katılımcılara Baraj inşası ve işletmesi, sulama sistemleri, atık su yönetimi, kuraklık ve sel yönetimi gibi çeşitli konularda bilgi verildi. Program kapsamında ayrıca teorik bilgilerin pratik uygulamalarla pekiştirilmesi amacıyla İSKİ’ye bağlı tesislere yönelik saha ziyareti düzenlendi. Mühendislerin katılımcılara eşlik ettiği ziyaret sırasında, her aşama detaylı olarak kursiyerlere anlatılarak, katılımcıların hem gözlem yapmalarına hem de merak ettikleri konularda soru sormalarına olanak sağlandı.
Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara kurs bitiminde sertifikaları dağıtıldı. Katılımcılar, eğitim programından ve Türkiye’de olmaktan duydukları memnuniyeti ifade edip, organizasyon için TİKA ve Singapur İşbirliği Programı’na teşekkürlerini dile getirdiler.