Afyonkarahisar’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları etkinlikleri kapsamında “Atatürk’ün Afyonkarahisar’ı Ziyaretleri” fotoğraflarının yer aldığı bir sergi açıldı.
Afyonkarahisar Mevlevi Müzesi Müdürü Hasan Özpunar tarafından açılan fotoğraf sergisi, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Anıtpark önünde açılan fotoğraf sergisine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da katıldı.
Sergi ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Özpunar, sergide 50 fotoğrafın yer aldığını ve fotoğrafların tamamının Atatürk’ün, Afyonkarahisar’a değişik tarihlerde yaptığı ziyaretlerden oluştuğunu aktardı. Serginin vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade eden Özpunar, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk’ün, Afyonkarahisar’ı ziyaretleri fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf sergisi açtım. Sergimizde Atatürk’ün, Afyonkarahisar’ı ziyaretlerinde tespit edilen en eski fotoğrafı 30 Mart 1922 tarihli ziyaretinin yer aldığı fotoğraf. Daha sonrasında ise yine 26 Ağustos 1922’de Afyon-Kocatepe’deki, Büyük Taarruzda çekilmiş yine meşhur düşünceli fotoğrafı ve sonrasında ise cumhuriyetin ilanının ilk yıllarında, vefatından 1 yıl önce yani 20 Kasım 1937 ziyaretine ait olmak üzere 50 fotoğraf var. Tabi bu 50 fotoğrafın yanı sıra bu ziyaretlerin o dönem ki ulusal basına nasıl yansıdığına dair gazete küpürleri de mevcut. Sergide ayrıca o dönem Afyonkarahisar halkının gaziyi nasıl coşku ile karşıladıklarını fotoğraflardan inceliyoruz. Cumhuriyetin tabi henüz kuruluş yılları heyecanı yaşanması nedeniyle de ayrı bir ilgiyi hak ediyor fotoğraflar. Fotoğraflar tabi değişik arşivlerden mevcut, bizim ilk defa yayınladığımız fotoğraflar var. Bu güzel sergimize misafirlerimizi bekliyoruz” diye konuştu.
Öte yandan, sergiyi inceleyen vatandaşlar ise, sergiden çok etkilendiklerini ve duygulandıklarını aktardılar.