Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, “Üniversitemizde paralel yapılanmaya asla müsaade etmeyiz. Olsa bile bununla mücadele bizim görevimiz” dedi. Rektör Coşkun ayrıca, yasa dışı dinleme operasyonu ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.
Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘Bahar Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, “Biliyorsunuz Türkiye’de paralel yapıya ilişkin bir mücadele var. Sayın Cumhurbaşkanımızın önemle takip ettiği bir konu. Ve devlet içinde geçmişten günümüze bu türden yapılarla devlet bire bir mücadele etmiştir. Bu noktada da paralel yapı denen yapıyla mücadelede devletimizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı haklı buluyor ve bu mücadelenin mutlaka yapılması gerektiğine inanıyoruz. Biz de bu konuda bütün hassasiyetlere sahibiz. Üniversitemizde böyle bir yapılanmaya asla müsaade etmeyiz. Olsa bile bununla mücadele bizim görevimiz. Zaten her defasında Sayın Cumhurbaşkanımızın her yerde yaptığı konuşmada bu konuya büyük önem verdiğini biliyoruz, bu anlamda da Sayın Cumhurbaşkanımıza bu mücadelesinde yanında olduğumuzu da belirtmek istiyorum özellikle. İsabetli bir mücadele yaklaşımı diye düşünüyorum” dedi.
"SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM"
Bolu Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği yasa dışı dinleme operasyonunda kendisinin de dinlediği iddiaları üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Coşkun, “Gazetelerde şahsım ve rektör yardımcılarının yasa dışı dinlenme iddiaları yer almıştı. Ben bu iddialara ilişkin olarak, konunun detaylıca araştırılmasını ve haberlerde yer aldığı şekliyle de rektör, rektör yardımcılarının dinlenip dinlenmediği ile ilgili başvuruyu yaptım. Cumhuriyet Başsavcılığımızın yapacağı çalışmaların neticelerini bekliyoruz. Şahsi düşüncem, bu konuda Türkiye’de özellikle 17 Aralık’tan sonra gördüğümüz, duyduğumuz, gazetelerden okuduğumuz, edindiğimiz bilgiler pek çok insanın dinlenmiş olması. Bu çerçevede de ben yada rektör yardımcısı arkadaşlarımızın dinlenmiş olabileceğini düşünüyorum. Biz savcılığa gereken müracaatı yaptık Başsavcılığımızın yapacağı çalışmaların sonucu bekliyoruz” dedi.
"İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NE ÖĞRENCİ ALINACAK"
AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’ne öğrenci alınması için YÖK’e başvurduklarını söyleyerek, “Gazetecilik Bölümü’ne öğretim üyesi eksiğini minimum seviyeye giderdikten sonra Gazetecilik Bölümü’ne öğrenci alım teklifimizi YÖK’e ilettik. Tabii YÖK’ün takdirinde öğrenci verip vermemek. Verme yönünde kullanırlarsa inşallah eylül ayında öğrencilerimiz gelecek. Ziraat Doğa Bilimleri Fakültemiz, Tarla Bitkileri Bölümü’ne öğrenci almak suretiyle eğitim hayatına başladı. Bu sene de Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü’ne öğrenci alımı teklifimizi YÖK’e götürdük. İnşallah kabul görür. Fakülte bünyesinde 4 tane bölümümüz için eğitim öğretim başlamak üzere YÖK’e teklifimiz yapıldı” diye konuştu.