Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Altıntepe köyünde zehirlenme sonucu anne, baba ve 6 kardeşini kaybeden Kemal Zeyat’a Sancaktepe Belediyesi sahip çıktı. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Zeyat’a düğün masraflarını karşılayarak her konuda destek olacakları sözünü verdi.
Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Altıntepe köyünde 11 Nisan günü zehirlenme sonucu anne, baba ve 6 çocuğu hayatını kaybetti.
Aileden sağ kalan Kemal Zeyat’a Sancaktepe Belediyesi sahip çıktı. Ailenin geriye kalan tek ferdi Zeyat’a destek olmak ve acılarını paylaşmak için Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem konuya duyarlılık göstererek, nişanlı gencin düğün masraflarını üstlendi. Zeyat’ı makamında ağırlayan Erdem, başsağlığı dileyerek her konuda her zaman destek verecekleri sözünü verdi.
“KARDEŞİMİZE DESTEK OLACAĞIZ”
Ağrı’dan Kemal Zeyat’ı misafir etmek için davet ettiklerini belirten Başkan Erdem, “İnşallah kardeşimizle bundan sonra sürekli olarak görüşeceğiz. Birlikte olacağız, bundan sonraki yaşamı içinde her zaman destekçisi olacağız. Biz, Sancaktepe Belediyesi olarak düğün hazırlıkları için İstanbul’da bulunurken bu acı olayı yaşamış. Biz de düğün masraflarının hepsini karşılayacağız. Destek olacağız her zaman. Bundan sonraki yaşamında kendilerine sağlık sıhhat diliyoruz. Allah kardeşlerine ve anne babasına rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Sevgili kardeşimize Allah sabırlar versin" şeklinde konuştu.
DÜĞÜN HAZIRLIĞI YAPARKEN AİLESİNİ KAYBETTİ
Babasıyla birlikte ailesinin geçimini sağlamak ve düğün hazırlıkları için para biriktirmek amacıyla köyden ayrıldıklarını belirten Kemal Zeyat, yaşanan olayın ilk olarak kendisine anlatılmadığını ve ‘babasının rahatsızlandığının bir an önce gelmesi gerektiğinin söylendiğini ifade etti.
Haberi aldığında çalıştığını dile getiren Zeyat, “Haberi alınca amcamın evinde toplandık. Sonra bana ‘kavga etmişler, baban yaralı’ dediler. Bana tam olarak açıklamadılar. Sonra biz tam köyün yol ayırımına geldik, orada da bana dediler ki ‘nişanlı kız kardeşinin üstüne dam yıkılmış’, ben tam olarak olayı çözemedim. Köye gelince öğrendim Allah’tan gelmiş ne diyelim. Yapacak bir şey yok. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” diye konuştu.