Lobin Türkiye, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü ve 28. Uluslararası Tüketici Zirvesi kapsamında ‘yılın enleri’ için ödül töreni düzenledi. Törende Türkiye Gazetesi yazarı Gazeteci-Yazar ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Rahim Er ‘Yılın Yazarı’, TGRT HABER ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar ‘Yılın Habercisi’, TGRT FM Genel Yayın Yönetmeni Ataullah Arvas ise ‘Yılın Radyocusu’ dalında ödüle layık görüldü.
Lobin Türkiye, DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği’nin ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin İşbirliğiyle düzenlenen 28. Uluslararası Tüketici Zirvesi Ödül Töreni Gecesi Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi. Geceye aralarında sanat camiasından Yeşim Salkım ile Serdar Gökhan’ın da bulunduğu ünlü isimler ile çok sayıda davetli katıldı. ‘Yılın enleri’nin açıklandığı gece, açılış ve sunum konuşmaları ile başladı ve ardından ödül törenine geçildi.
Törende, Türkiye Gazetesi Yazarı Gazeteci-Yazar ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Rahim Er ‘Yılın Yazarı’ dalında ödüle layık görüldü. Er, ödülünü Lobin Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ustaoğlu’nun elinden aldı. Burada bir konuşma yapan Rahim Er, sözlerine Necip Fazıl Kısakürek’in “Canım İstanbul” şiiriyle başladı. Er, “Boğazın hemen kıyısında, Osmanlı’nın ifadesiyle Çırağan Sarayı’nda ve Osmanlı Mebusan Meclisi olan ve bir elektrik kontağı sonrası yanan binada, merhum eski Cumhurbaşkanımız Turgut Özal zamanında yenilenen bir binada olup da İstanbul’a dair bir iki iltifat içeren mısra dile getirmemek mümkün değildi. Mısraların sahibi merhum Necip Fazıl Kısakürek’i rahmetle yad ediyoruz. 18 yaşında lise ikinci sınıfta bir genç neyin tesirinde kalındı bilinmez ve dedi ki ‘ben Hukuk Fakültesini bitireceğim ve yazar olacağım’ diye. O genç gerçekten Hukuk Fakültesini bitirdi ve 26 yaşında kalemi eline aldı. Bu 9 Kasım’da Allah ömür verir yaşayıp görürsek yazarlıkta 40’ıncı yıla girmiş olacağız” dedi.
Burada bir hatırasını da dile getiren Er, “Affınıza sığınarak bir hatıramı paylaşmak istiyorum sizinle. Bu benim için çok önemli olan ödül, bir eşikte verilmektedir. Üç hafta kadar önce Bahçelievler eski Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Doğan beni aradı. Bana yemin ederek dedi ki ‘Abi ben de İstanbul’dan milletvekili aday adayıyım, fakat vallahi billahi senin oraya gitmeni benden çok istiyorum. Çünkü, meclisin sana ihtiyacı var’ dedi. Öyledir, değildir bilmiyorum söyleneni naklediyorum. Merhum Turgut Özal’dan bu yana bize teklifler oldu ve insanlar sıkıştırdılar, fakat biz dedik ki; ‘kalemimizi ve kelamımızla hizmet edelim’ dedik. Ancak son bir senede yurtiçi ve yurtdışından yoğun baskılar geldi. Bunun bir hikmeti sebebi vardır dedik ve müracaatımızı yapalım ötesi Allah’ın takdiridir. Şimdi 7 Haziran’ın eşiğinde böyle bir ödül almak ve almış olmayı bir baht açıklığı olarak sayıyorum ve çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Rahim Er’in konuşmasının ardından ‘Yılın Radyocusu’ dalında ödüle layık görülen TGRT FM Genel Yayın Yönetmeni Ataullah Arvas yine ödülünü Lobin Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ustaoğlu’nun elinden aldı. ‘Yılın Habercisi’ ödülüne ise TGRT HABER ve İHA Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar layık görüldü. Yoğun programı nedeniyle geceye katılamayan Batuhan Yaşar adına ödülü TGRT FM Genel Yayın Yönetmeni Ataullah Arvas aldı.
Gecenin sonunda İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Gazetesi Yazarı Gazeteci-Yazar ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Rahim Er, “Marifet iltifata tabirdir diye bizim güzel bir atasözümüz var. Eser bekleniyorsa o zaman iltifatı esirgememek icap eder. Bu her alanda ve her mesleğe dair böyledir. Bu itibarla bu ödülü takdir eden seçici kurula, Tüketici Zirvesi’ne teşekkür ediyorum. Güzel bir tevakkuf oldu. Dediğiniz gibi AK Parti İstanbul 2. Bölgeden Aday Adayıyım. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun istek üzerine bu defa sevenlerimizi kıramadık ve müracaatımızı yaptık. Tabi onun eşiğinde böyle bir 40’ıncı yılı sembolize eden, yazarlığımızı taltif eden bir ödül almış olmak bizi memnun etti. O itibarla inşallah daha bir bilenmiş olarak hizmetlerimize devam etmiş olacağız” dedi.