10. Tarım Fuarı, AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan’ın katıldığı törenle açıldı. Açılışta bir konuşma yapan CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, hükümete yönelik ağır eleştirilerde bulununca vatandaşlardan tepki aldı. Tepkili vatandaşları sakinleştiren AK Parti’li Lütfi Elvan, "Biz buraya kavga etmeye gelmedik. Sandıkta gidersiniz hangi partiye isterseniz oyunuzu verirsiniz. Bu halk bunun kararını verir. Toroslar’ın yiğitlerine bu yakışmaz" dedi.
10. Tarım Fuarı, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Gazipaşa Kaymakamlığı ve Gazipaşa Belediyesi’nin katkılarıyla açıldı. 2 yılda bir gerçekleşen fuarın açılışına Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel AK Parti Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç ve milletvekili adayları, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, ve çok sayıda vatandaş katıldı.
MEHTER TAKIMIYLA KARŞILANDI
Fuar alanına yürüyerek gelen Elvan ve beraberindekiler çiçeklerle karşılandı. Tek tek vatandaşları selamlayan Elvan ve beraberindekilere Gazipaşa Belediyesi Mehteran Takımı eşlik etti.
SAPAN’IN KONUŞMASI TEPKİ ÇEKTİ
Halk oyunları gösterilerinin ardından konuşmalar geçildi. Fuar Komitesi Başkanı Hüsnü Doğan ve Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, hükümete yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Sapan’ın bu sözleri üzerine Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, yerinden kalkarak müdahale etti. Burada bir fuar açılışı yapıldığını ve siyaset yapılmasının doğru olmadığını belirten Çelik, “Lütfen biz burada fuar yapıyoruz, siyaset yapmıyoruz” dedi.
Çelik’in çıkışının ardından fuar alanını dolduran vatandaşlar Sapan’ı yuhaladı. Bazı vatandaşlar Sapan’ın üzerine yürüyünce polis araya girerek vatandaşları uzaklaştırdı.
Tepkiler üzerine Sapan, konuşmasını sürdürerek, “Bu kadarına tahammül edemiyorsanız ne diyeyim. Biz iktidar olursak asgari ücreti bin 500 lira yapacağız, elektriği bedava vereceğiz. Aylık 277 liraya taksitle ev vereceğiz” dedi.
Bu durum üzerine Gazipaşa CHP İlçe Örgütü Başkanı Bülent Kocabaş, kürsüye gelerek Sapan’ın konuşmasını toparlamasını ve bitirmesini istedi. Sapan, İlçe Başkanı Kocabaş’a “Neyini toparlayayım ya dayak yiyeceksek yiyelim” diyerek cevap verdi. Sapan ardından “Sevgili Gazipaşalılar ben sizi üzmek için gelmedim, bunların hepsini dibine kadar doğrudur” diyerek kürsüyü terk etti.
TÜREL: "BURASI SİYASİ ARENA DEĞİL"
Sapan’ın ardından kürsüye davet edilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Sapan’ın konuşmasını eleştirdi. Tarım fuarının siyaset yapılacak bir arena olmadığını ifade eden Türel, “Biz tarım fuarının açılışına siyasi mesajlar vermek için gelmedik. Önümüzdeki genel seçimlerle ilgili vaatlerimizi paylaşmaya da gelmedik. Saat 13.00’da aday tanıtım toplantımız var. O toplantıda bunun yeri olduğu için vaatlerimizi orada anlatacağız. Biz sorunlarımızı konuşurken ülkemizin nereden nereye geldiğini hiç unutmamamız gerekiyor. Güzel bir söz var. Rakamlar yalan söylemez diye Türkiye bu kadar hızlı bir şekilde büyüyorsa, bu büyümenin getirdiği çözülmesi gereken sorunlar da olacaktır. Ben hep söylerim her çözüm bir sorunu beraber getirir. Biz burada siyasi bir söylem yapmış olsaydık. 2B yasasını seçimlerden önce çıkaracağım diyenlerin seçimlerden sonra bu yasayı iptal etmek için neden Anayasa mahkemesine gittiklerini söylerdik ama bunu söylemiyoruz. Dolayısıyla 2B yasası çıkmıştır yürürlüğe girmiştir. Geldiğimiz nokta 2B satışlarının yüzde 80 oranında gerçekleştiğini görmek bizi mutlu ediyor” dedi.
ELVAN: "BİZ BURAYA KAVGA ETMEYE GELMEDİK"
Son olarak kürsüye davet edilen eski Bakan Lütfi Elvan da Sapan’a sitem etti.
Konya’da milletvekili adayı olduğu zaman CHP’li bir arkadaşıyla ilgili anısını anlatan Elvan, “İnan çok samimiyetle söylüyorum Gazipaşalı dostlarımı çok severim. Biz bir elmanın iki yarısı gibiyiz. Bir tarafta Ermenek, Sarıveliler, Göktepe bir tarafta Gazipaşa. Hatta Yunt yaylasına eşeklerimizle çıktık. O günleri de hatırlıyoruz. İnanın çok üzüldüm. Böyle bir ortama gelmek istemezdim. Samimi kanaatim bu. Biz ilk kez siyaset yapmıyoruz. Torosların öbür yakası farklı değerli kardeşlerim. Burası da bunu öğrenecek kardeşlerim. Fikret Ünlü abimle birlikte siyasete atıldık. O CHP’den aday oldu, ben Adalet ve Kalkınma Partisi’nden. Gittiği köylerde muhtarlar beni arardı ne yapalım diye. Fikret Abi benim abimdir, onu sevin kucaklayın derdim. Biz buraya kavga etmeye gelmedik. Sandıkta gidersiniz hangi partiye isterseniz oyunuzu verirsiniz. Bu halk bunun kararını verir. Toroslar’ın yiğitlerine bu yakışmaz. Yaylalarımızdan gelen köylerimizden gelen çok sayıda insan var. Ne oluyor, ne bitiyor diye merak edenler var. Çok kısa olarak özetlemek istiyorum. Gazipaşa’yı Ermenek’e bağlayan güzergahı karayolları ağına aldık. Gazipaşa’yı Konya’ya bağlayan yolun çalışmasına başlayacağız. O zaman elmanın bir yarısıyla öbür yarısı bir araya gelecek ve şenlikler düzenleyecek. Böyle bir ortamda çalışmalarımıza girmek istemiyorum” diye konuştu.
Açılış töreninin ardından Elvan ve beraberindekiler aday tanıtım toplantısı için Belediye Kültür Merkezi’ne geçti.