AK Parti’nin çalışmalarını yürüten seçim otobüsüne yapılan taşlı saldırıyı değerlendiren AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, "Polis ekipleri teknik bir çalışma yürütüyor. İlk önce patlama sesi geldi. Durum önümüzdeki saatlerde netleşir" dedi.
Edinilen bilgilere göre olay, Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerinde yaşandı. Seçim çalışmaları kapsamında çalışmalar yürüten AK Parti seçim otobüsü şehir turu için yola çıktı. Seçim otobüsü, Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerinde seyir halinde iken kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası panik yapan otobüs şoförü hızla olay yerinden uzaklaştı. Olay sonrası kısa süre içerisinde olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Araç, Devlet Su İşleri (DSİ) tesislerine çekilerek inceleme altına alındı.
Olay yerine gelen AK Parti Diyarbakır il Başkanı Muhammed Akar, öncelikle bir patlama sesi duyduğunu söyledi. Akar, "Polis ekipleri teknik bir çalışma yürütüyorlar. Durumun netleşmesi önümüzdeki dakikalarda belli olacaktır. Çalışıyoruz hatta çalışmaya devam edeceğiz. Her yerde her ilçede bu tür saldırılar bizi yıldıramaz. Saldırılar çalışma azmimizi kamçılayacaktır. Herkes seçimini ve çalışmalarını özgürce yapmalıdır. Bunları biz hoş karşılamıyoruz. Seçim yaklaştıkça söylemlerin daha da barışçıl ve demokratik olmasını bekliyoruz. Sert üsluplar ve açıklamalar olursa bunlardan birileri etkileniyor. Siyasi liderlere çağrım daha da barışçıl ve centilmen olması lazımdır" dedi.
Polis, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.