Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında üniversiteyi hedef alarak yapılan haberlerin esef verici olduğu bildirildi.
Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünce yapılan yazılı açıklamada, “Ülke gündeminin genel seçimlere yoğunlaştığı bugünlerde, geçmişte yapılan algı operasyonlarındaki gibi kaset siyasetini iyi bilen ve onlara destek veren malum çevrelerin hazırladığı kumpaslar üniversitemiz tarafından her zaman lanetlenmiştir. Başta sayın devlet büyüklerimiz olmak üzere, kamuoyuna mal olmuş kişiler, kaset siyasetini ve haberciliğini lanetlerken, bazı basın yayın organlarının buna tevessül etmesi ve malum yapının manipülasyonuna alet olması son derece düşündürücüdür. Geçmişte de ülke menfaatleri için çalışan birçok kişiyi hedef alarak yapılan ve hiçbir zaman üniversitemizce onay görmeyen bu tür çirkin yakıştırmaların, şimdi de yıllarını bilime ve bilim insanı yetiştirmeye adamış bir bilim insanına yapılmış olması büyük haksızlık ve saygısızlıktır” denildi.
Akdeniz Üniversitesi’nin, Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin rektörlük görevine başladığı 2008 yılı itibariyle bilimde, sanatta, sporda, sağlıkta ve tarım alanında elde ettiği başarılarla örnek alınan bir dünya üniversitesi haline geldiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
”Dolayısıyla, tüm dünyanın başarılarını gıpta ile takip ettiği bir eğitim kurumu için gece gündüz çalışan bir bilim insanının bu tür asılsız komplolarla habere konu edilmesi son derece üzücüdür. Bu bağlamda kamuoyunun yanlış bilgilendirilip, yönlendirilmemesi için bahse konu olan habere cevap verme gereği doğmuştur. Konu ile ilgili gerekli yasal yollara başvurulacağı tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.”