Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan ve tatil yapan Finlandiyalı turistler, ülkelerinde 19 Nisan’da yapılacak parlamento seçimleri için oy kullanmak için sandık başına gitti.
Finlandiya’da 19 Nisan’da yapılacak parlamento seçimlerinde oy kullanacak Finlandiyalı turistler, Alanya’da Finlandiya Fahri Konsolosluğu’nda oy kullanmaya başladı.
Finlandiya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu yaklaşık bin 500 Finli turistin ilçelerinde oy kullanmasını beklediklerini söyledi. Oy kullanma işleminin 3 gün süreceğini kaydeden Müftüoğlu, "Bugün Finlandiya Fahri Konsolosluğunda çok özel bir gün. Finlandiya seçimleri için oy kullanma işlemleri başladı. Burada yaşayan yaklaşık bin 500 Finlandiyalı ve tatile gelenler konsolosluğumuzda milletvekili seçimleri için oy kullanacaklar" dedi. Finlandiya parlamentosuna seçilecek 200 milletvekili için yaklaşık 3 bin adayın bulunduğunu kaydeden Müftüoğlu, oy kullanacaklar için her türlü kolaylığı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
"YURT DIŞINDA OY KULLANABİLMEK BİZİM İÇİN İYİ BİR ŞANS"
Oy kullanmaya gelen seçmenlerden Terhi Alanya ise, oy kullanmanın bir insanlık hakkı ve aynı zamanda bir sorumluluk olduğunu söyledi. Oy kullanmayanların hiçbir şey için şikayet etmemesi gerektiğini dile getiren Alanya, yurt dışında oy kullanabilmenin de kendiler için iyi bir şans olduğunu ifade etti.