Gaziantep’te faaliyette bulunan Suriye Oğuz Boyları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Kasım İbo, derneğin kurucu başkanı sıfatıyla Ali Öztürkmen’in bir kanalda yaptığı ‘MİT TIR’larında Türkmenlere ulaşan hiçbir malzemenin olmadığı” açıklaması üzerine, “Derneğimiz adına konuşan Ali Öztürkmen’in derneğimizle hiçbir alakası yok” dedi.
Suriye Oğuz Boyları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Kasım İbo, derneğin Gaziantep’teki ofisinde Başkan Alaaddin Çamur ile birlikte yaptığı açıklamada, Ali Öztürkmen’in şu anda dernekleriyle hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen dernekleri adına açıklamalarda bulunduğunu söyledi. Kasım İbo, “Ali Öztürkmen 2 yıldır derneğimizle uzaktan yakından hiçbir ilgi ve görevi bulunmamaktadır. Dün derneğimiz adını kullanarak bir televizyon kanalında Suriye Oğuz Boyları Derneği Onursal Başkanı olarak açıklamada bulunmuş” dedi.
İbo, “Yapmış olduğu açıklama dernek başkanı sıfatıyla değil, kendi fikrini Suriye Oğuz Boyları Onursal Başkanı olarak beyan etmiştir. Biz Suriye Oğuz Boyları Derneği olarak, yapılan yardımlardan yüce Türk halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
İbo, dün Gaziantep’te yapılan Başbakan Ahmet Davutoğlu mitinginde, Gazi şehri ziyaret ettiğinde Suriye Oğuz Boyları Derneği olarak Başbakanı havaalanı yolunda pankartlarla karşıladıklarını da açıkladı. Kendisine ve Türk halkına Suriye Türkmenlerine yapmış olduğu yardımlardan dolayı teşekkür ettiklerini belirten Kasım İbo, Suriye Oğuz Boyları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2013 yılında Suriye ve Türkiye’deki Suriye Türkmenlerine yardım etmek üzere Gaziantep’te kurulduğunu da sözlerine ekledi.