Samsunun Bafra ilçesinde amatör balıkçılar tarafından oltayla tatlı su levreği tutma yarışması düzenlendi ve tutulan balıklar tekrar göle doğal ortamlarına salındı.
Samsun’da faaliyet gösteren Amatör Balıkçılar Grubu tarafından düzenlenen yarışma Bafra İlçesi Derbent Barajı’nda yapıldı. Yarışmaya, 45 amatör balıkçı katıldı.Yarışmanın amacının doğayı sevdirmek ve yakala-bırak teorisini geliştirmek olduğu belirtildi. İlk defa düzenlenen amatör balık tutma yarışmasının düzenli olarak her yıl yapılarak geleneksel dönüştürüleceği ifade edildi. Amatör Balıkçılar Grubu adına bir konuşma yapan Tahsin Erbay, bu yarışmanın asıl amacının, oltayla balık tutma kültürünün geliştirilmesi, daha bilinçli avlanılması ve belli ölçülerin dışında kalan balıkların tekrar doğal ortamına bırakılması olduğunu hatırlatarak, bu tür etkinliklerin tanışma ve kaynaşmanın yanı sıra bilgi alışverişine de olumlu katkı sağladığını söyledi. Yarışmada 20.5 santim uzunluğunda tatlı su levreği yakalayan Yekta Atay en büyük balık ödülü aldı. Dereceye giren balıkçılara ve tüm katılımcılara çeşitli balık av malzemeleri verildi.
Yarışmanın düzenlendiği bölgede çevre temizliği yapılarak tüm çöpler Bafra Belediyesi temizlik aracına yüklendi. Organizasyona sponsorluk yapan İsmail Kurtuluşbıçen, bu tür organizasyonların balık neslinin korunması ve bilinçli avlanma açısından son derece önemli olduğunu ifade ederek bu organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.