Rize’de, serinlemek için denize giren genci olay yerine ilk ulaşan 112 acil servis ekibinde görevli ambulans şoförü kurtardı.
Merkeze bağlı Fener Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde 22 yaşındaki Şerif Başar, serinlemek için denize girdi. Çevredeki vatandaşlar gencin, denizde batıp çıktığını görünce 112 acil servis hattından yardım istedi.
Olay yerine yönlendirilen İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne bağlı Merkez 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda görevli personellerden ambulans şoförü olan Yakup Kopuz, gencin denizde çırpındığını görünce kıyafetleriyle beraber denize girdi.
Ambulansın şoförü Yakup Kopuz 112 kıyafeti ile denize atlayarak Şerif Başarı’ı denizden çıkarmayı başardı. Olay yerinde bekleyen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Başar, yine kendisini denizden çıkaran ambulans şoförü kullandığı ambulansla Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.
Konuyla ilgili bilgi veren ambulans şoförü Yakup Kopuz, yaptığı açıklamada, "Ekip olarak olay yerine gittiğimizde suyun üzerinde kimsenin olmadığını fark ettik. Orada bulunan vatandaşlarla beraber boğulan gencin yerini tespit etmeye çalıştık. Ondan sonra zaman kaybetmeden hemen suya girdim. Yaklaşık 3 metre derinlikte bulunuyordu. Tek dalışta çıkardım. Akabinde boğulan gence olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansımıza, ordan da en yakın hastaneye götürdük" dedi.
Boğulan gence ulaştığında kendinde olmadığını ve bilincinin kapalı olduğunu söyleyen Kopuz, "Oraya gittiğimizde çevredeki vatandaşlar çok telaşlıydı. İyi yüzme bilen kimse de yoktu. Cesaret edemediler. Ama ben kaybolan birini kurtarmak için o an hiç bir şey düşünmeden direk suya atladım. O an başka birşey düşünme şansın yok. İyi yüzme bilmemin cesaretiyle boğulan genci kurtarmak için denize girdim. Olay yerine ekip olarak da çok erken varmamızın da çok etkisi oldu. Çünkü çocuk en fazla 5- 6 dakika kaldı diye tahmin ediyorum. Biz hastaneye ulaştırdıktan sonra kendine gelmişti. Tedavisine devam ediliyor. İnşallah tam anlamıyla sağlığına kavuşur. Allah yardımcısı olsun" diye konuştu.
Olay yerine giden sağlık personellerinden Güldane Beyazıt da, "Boğulma vakasıyla hemen olay yerine gittik. Çevredeki vatandaşlar çocuğu bulamadıklarını söylediler. Şoförümüz nerede boğulduğunu sordu ve bunun üzerine hemen denize atladı. Çok kısa sürede çocuğu çıkardı. Şoförümüz Yakup ağabeyle gurur duyduk" şeklinde konuştu.