Anadolu Selçuklu dönemi kültürünün kıyafetlere yansıtılarak günümüze uyarlanacağı Anadolu Selçuklu Defilesi’nin gelirleri yardıma muhtaç çocuklara bağışlanacak.
Medyadoktoru Yapım tarafından gerçekleştirilecek olan tasarımlarını Zeynep Kartal’ın yaptığı, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türkmedya, Torku, KaptanTextile destekleriyle düzenlenecek olan Anadolu Selçuklu Defilesi’nin içinde sosyal sorumluluk projesi de yer alacak. Konya Valiliği’nin açtığı resmi hesap numarasına Türkiye ve dünyanın her yerinden herkes bağışta bulunabilecek.
“KONYA’YI DÜNYAYA TANITACAĞIZ”
8 Nisan’da Konya Dedeman Otel’de yapılacak defilenin proje yapımcısı Savaş Uğurlu, ülke tanıtımına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “En eski uygarlık merkezlerinden biri olan Anadolu Selçuklu dönemi kıyafetleri kültürel açıdan günümüze dek az işlenmiş bir konudur. Bu önemli kültürü unutma şansımız olamaz. 2015 yılında bu ve benzeri birçok ulusal, uluslararası projeye imza atacağız. Projemizi 8 Nisan’da Konya Anadolu Selçuklu Kültür Defilesi ismiyle yaparak, bu önemli şehrimizi ve kültürümüzü tüm dünyaya anlatmayı hedefliyoruz. Toplumların hafızalarını tazelemek ve tarihi hasretleri gidermek gayesiyle bu defileyle Anadolu Selçuklu medeniyetini bugünün diliyle görücüye çıkartacağız” dedi.
Konya Anadolu Selçuklu Kültür Defilesinin tasarımlarını gerçekleştirecek olan Zeynep Kartal da, defilede 21. yüzyılın güncelliğini de içinde barındıracak, günümüzün Avrupa’sı tarafından şekillendirilen moda kavramına alternatif bir bakış açısı ile tasarımların sergileneceğini belirterek, defilenin sosyal sorumluluğunun da olmasının kendisini gururlandırdığını ifade etti.
LONDRA’DA KONYA RÜZGARI ESECEK
Eylül ayında yapılacak London Fashion Week’te yer alacak olan Anadolu Selçuklu Defilesi için 30 parça özel tasarımın defile ile tanıtılacağını belirten moda tasarımcısı Zeynep Kartal, sözlerine şöyle devam etti: "Uluslararası alandaki tanıtım faaliyetleri bir ülkenin, dünyadaki görüntüsü, saygınlığı demektir. Medya doktoru yapım ile sosyal sorumluluk bilincimiz doğrultusunda toplum yararına proje üretmeye karar verdik. Bu defilenin amacı kültürümüze katkıda bulunarak, Türkiye’yi dünyaya tanıtmak. Türkiye’nin tarihi mirasına dikkat çekmeyi hedefleyip tasarımların, ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmasını sağlamak. Konya, yurt dışında yeteri kadar bilinmiyor. London Fashion Week’te Anadolu Selçuklu Defilesini yaparak, gerek dünyanın en önemli medya mensuplarına, gerek alanında en iyi moda tasarımcılarına Konya’mızı, ülkemizi ve Anadolu Selçuklu kültürümüzü duyurmuş olacağız.”