Anadolu Üniversitesi’nde 2014-2015 yılı mezuniyet törenleri başladı.
2 Eylül Kampüsü’nde bulunan Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda 6 oturumda gerçekleştirilecek mezuniyet törenlerinin ilk oturumunda, Yunus Emre Meslek Yüksekokulu, Ulaştırma Meslek Yüksekokulu, Eskişehir Meslek Yüksek Okulu, Porsuk Meslek Yüksekokulu ve Engelliler Entegre Yüksekokulu mezun öğrencileri kep atmanın heyecanını yaşadı. Buradaki tören, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, akademisyenler ve öğrencilerin katılımcıları selamlamasıyla başladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, bu güzel anı paylaşmaktan onur duyduğunu söyledi.
Ailelere seslenen Gündoğan, “Çocuklarınızın daha güzel adil ve mutlu bir dünyada yaşamaları hayaliyle yıllardır çaba sarf etmektesiniz. Yaptığınız fedakarlıkların değerini ölçebilmek mümkün değil. Bizler, Anadolu Üniversitesi’nin bütün çalışanları bu fedakarlıklarınızın bize yüklediği sorumlulukla yıllardır emanetlerinize sahip çıkmak için elimizden geleni yaptık. Bütün imkanlarımızla kurduğunuz hayallerin gerçekleşebilmesi için çalıştık. Yaşadığımız dünyanın gereklilikleri neyse çocuklarımızı bu gereklilikler doğrultusunda donatmaya uğraştık. Artık sahip oldukları bilgi birikimi ve kazandıkları tecrübeyle daha güzel, daha adil ve daha mutlu bir dünya için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirebilecek durumda olduklarını düşünüyoruz. Hatta Anadolu Üniversitesi farkı ile akranlarının çok daha ötesinde bir konumda olduklarından eminiz. Bu yüzden bundan sonra yapılabilecek en önemli şeyin, onlara güvenmek, sahip oldukları bilgi birikimlerini ve tecrübelerini hayata geçirebilmeleri için desteklemek olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum” dedi.
“ARTIK ÜLKEMİZ VE KENDİNİZ İÇİN SORUMLULUK ALMA ZAMANI GELDİ”
Rektör Gündoğan, mezun öğrencilere yönelik ise şöyle konuştu:
“Bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi birçok sorunla karşılaşacaksınız. Zaman zaman aşmakta zorlanacağınız bu sorunlar, sadece mesleki yaşantınızla ilgili olmayacak. Hepimizin geçtiği yollardan geçeceksiniz. Hepimizin çözmek için çaba sarf ettiği sorunlarla yüzleşeceksiniz. Şundan kuşkum yok ki; Anadolu Üniversitesi’nde geçirdiğiniz yıllar, aldığınız eğitim, katıldığınız veya düzenlediğiniz kültürel ve sanatsal ekinlikler, kurduğunuz dostluklar ve çoğu zaman dört mevsimi yaşadığınız kampüslerimizin size kattıkları sayesinde bizlerden çok daha kolay aşacaksınız bu sorunları. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki bu aziz millet bizleri olduğu gibi sizleri de çok büyük fedakarlıklarla okuttu. Artık ülkemiz ve kendiniz için sorumluluk alma zamanı geldi. Sizler, sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkemiz ve tüm insanlık için başarılı olmak zorundasınız. Anadolu Üniversitesi, yarım asrı aşan geçmişiyle kocaman bir aile olarak her zaman sizlerin arkasında durmaya devam edecektir. Bu duygularla başarılarınızın devamını diler, sizleri mezuniyetiniz dolayısıyla canı gönülden kutluyorum.”
Tören, akademisyenler tarafından öğrencilere temsili diplomaların verilmesinin, mini konserlerin ve hep birlikte kep atılmasının ardından sona erdi.