Bursa İl Dernekleri Federasyonu’nun (BİLDEF) düzenlediği "1. Anadolu Günleri" ile Anadolu’nun 32 vilayetinin gelenek ve görenekleri Bursa’da tanıtılacak.
16 Nisan Perşembe günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açılışını yapacağı "1. Anadolu Günleri"nde 32 il açacağı stantlarla kendi yörelerinin kültürel zenginliklerini tanıtacak. 5 gün sürecek faaliyette 162 stant açılacak. Açılan stantlarda her il kendi örf ve adetlerini, mahalli mutfaklarını tanıtacak.
BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun, “Uzun süredir hazırlık yaptığımız 1. Bursa Anadolu Günleri organizasyonumuz perşembe günü başlıyor. Federasyonumuza üye hemşehri derneklerimizin iş birliği ve değerli katkıları ile gerçekleştireceğimiz bu faaliyetimize 32 il derneği iştirak edecek. 162 stant açılacak. Ulu şehir Bursa’da yaşan vatandaşlarımız, 5 gün boyunca bu kadim medeniyetin farklı örneklerini görme fırsatı bulacak. BİLDEF 1. Bursa Anadolu Günlerinde ziyaretçilerimiz resim, müzik ve folklorumuzun yanında çeşitli kültürel sunumlara da şahit olacak. Birlikte yaşadığı ancak farkında olmadığı kültürel değerleri tanıma imkanı bulacaklar" dedi.
"Doğduğumuz toprakların kültürel değerlerini doyduğumuz topraklarda sergilemek suretiyle tanıtmak istiyoruz" diyen Dursun, "Bu organizasyon sayesinde kültürel zenginliklerimizin diğer şehirler tarafından farkına varılması hedefleniyor. Bu zenginliğin ülke sathına yayılmasına katkı sağlıyoruz. Böylece insanımızın birbirine bakış açısı olumlu yönde değişmiş olmaktadır. Kültürel değerlerin tanıtılması, birlik ve beraberliğin pekişmesini sağlamaktır. Sultanlar ve şehzadeler şehri güzel Bursa’mız 32 vilayete ev sahipliği yapacak. Her güzelliğin tanınmaya ihtiyacı vardır” dedi.
"1. Anadolu Günleri"nin açılışına 32 ilin vali ve belediye başkanları da katılacak. Açılış yerel televizyonlardan naklen verilecek.