Ankara Barosu, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak genel seçimde görev yapmak üzere Seçim Hukuku ve Güvenliği Merkezi kurdu.
Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde oluşturulan Seçim Hukuku ve Güvenliği Merkezi’nde, seçim hukuku alanında uzman avukatlar görev yapacak.
Vatandaşlar, Seçim Hukuku ve Güvenliği Merkezi’ne 7 Haziran Pazar günü 312 416 72 00 numaralı telefondan ulaşabilecekler. Merkezde görevli avukatlar, seçim sürecini yakından takip edecek ve vatandaşların seçimle ilgili tüm sorularına anında cevap verecekler. Vatandaşların çözemeyeceği sorunlar yaşandığında ise sandık başına giderek durum tespiti yapacak ve yaşanan sorunu tutanak altına alarak ilgili makamlara ulaştırılmasını sağlayacaklar.
Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Seçim Hukuku ve Güvenliği Merkezi’ni, seçmen iradesinin sandığa en doğru şekilde yansımasına yardımcı olmak amacıyla kurduklarını söyledi.
Merkezde görevli meslektaşlarının parti ayrımı gözetmeksizin başvuruda bulunan her seçmene hukuki danışmanlık yapacağını vurgulayan Canduran, “Ne yazık ki yakın tarihin güvenliğinden en çok kuşku duyulan seçim süreçlerinden birini yaşıyoruz. Ankara Barosu olarak, sandığa gölge düşmemesi seçimi yakından takip edeceğiz” dedi.