Ankara Üniversitesi Öğrenci Destek Komisyonu tarafından örgenciler yararına ‘Dünyadan Geleneksel Kadın Kıyafetleri’ konulu bir defile düzenlendi.
Ankara Üniversitesi Öğrenci Destek Komisyonu tarafından örgenciler yararına ‘Dünyadan Geleneksel Kadın Kıyafetleri’ konulu defile, Ankara Üniversitesi Abdulkadir Noyan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Defilede Ankara üniversitesi bünyesinde eğitim gören Japonya gibi ülkelerin öğrencileri yöresel kıyafetleriyle podyuma çıktı. Defilenin açılış konuşmasını yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “Dünyada Geleneksel Kadın Kıyafetleri” başlığının, ismi üzerinde zenginliklerle dolu bir başlık olduğunu belirterek, “Dünya var, gelenek var, kadın var, kıyafet var daha ne olsun. Tarihe baktığımız zaman hepimizin dünyaya belirli amaçlarla gelip, dünya denilen sahnede rolümüzü oynayıp, bu dünyadan gittiğimiz bir gerçek. Yüzlerce kuşak oyunu oynamış bu dünyadan gitmiş. Bu insanlar oyununu oynarken insanlar farklılaşıyor. O rol sırasında kadın erkek arasında da bir farklılaşma ortaya çıkıyor. Elbette bu değişimin teması nedir diye baktığımız zaman kadınların gerçekten yaşamdaki sorumluluk alma, taşıma bilinci, yenilikçi yaklaşımları, kararlıkları, cesaretleri gerçekten erkeklere göre farklı. Yıllar içerisinde de bunun zenginliğini yaşıyorlar ve yaşatıyorlar. Kadının girişimci ve yenilikçi yaklaşımları bulunduğu çağın kültürel değişimlerinde özdeşleştirmesine ve de bunun kılık kıyafetine de yansımasına şahit oluyoruz. Bu etkinlik bir moda kreasyonu değil. Kılık kıyafet şovu da değil. Bugün ki etkinlik bir kültürel çeşitliliğin zenginliğin küçük bir pencerede olsa görebilmek ve o pencereden tarih boyutunu değerlendirmek, çok kültürlü bir yaşamın burada izleyebilmek” diye konuştu.
Defilede ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Halk Dansları Topluluğu’nun özel bir dans gösterisi oldu.