Mersin Valiliği himayelerinde, Büyükşehir Belediyesi koordinesinde Ankara’da bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘Mersin Tanıtım Günleri’nın açılışı yapıldı. Mersin’e özgü ürünlerin yer aldığı fuar, 15 Mart’a kadar açık kalacak.
Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AK Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt, CHP Mersin milletvekilleri Vahap Seçer, Ali Rıza Öztürk, İsa Gök, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Mehmet Şandır, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçe belediye başkanları, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, organizasyon boyunca kendilerinin yanında olan herkese teşekkür etti. Mersin’in tarihi boyunca hep cazibe merkezi olduğunu vurgulayan Kocamaz, “İnsanların ilgi odağı, önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış ülkemizin çok önemli bir merkezidir Mersin. Mersin’in sıcak iklim kuşağında olmasından dolayı artıları çok fazla. Ektiğiniz her ürün bol bol veriyor, yılda 2-3 kere ürün alabiliyorsunuz. Denizi, limanı, lojistik imkanı, organize sanayisiyle, doğasıyla çok önemli bir merkez. Mersin bu kadar geçmişi derinliklere dayanmasına rağmen, özellikle turizmde çok fazla çeşitliliği olmasına rağmen hak ettiğini bulamamıştır. Bugüne kadar tanıtım yönünden eksik kalmışız. Ancak zararın neresinden dönersen kardır. Biz Mersinliler olarak ortak paydada birleştiğimiz zaman hak ettiği değeri hep birlikte sağlayacağımızı düşünüyorum. İstanbul’dan sonra Ankara’da Mersin Tanıtım Günleri’nin ilkini yapıyoruz. İstanbul’da bazı eksikliklerimiz oldu ilk olmasından dolayı, burada da mutlaka olacaktır. Ancak ilerleyen yıllarda daha iyisini yapmak için elimizden geleni yapacağız. Her şeye rağmen Mersin kabuğunu kırmak üzeredir. İlk İstanbul’da Mersin’i çok iyi tanıttık, bundan sonra da kentimizi her platformda tanıtacağız. Bu etkinliklerin kesintisiz devam etmesi gerekiyor. Mersin’de belki konaklara yönünden bir takım eksiklikler olabilir ancak biz kentimizi tanıttıkça yatırımcılar otel de yapmaya başlayacaktır. Bu etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum. Burada küçük bir Mersin tanıtılacak” diye konuştu.
AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ise, Mersin’in ilk defa Ankara’da tanıtılmasında emeği geçenleri kutlayarak, “İnşallah Mersin’imizin yararına olacaktır, faydalar getirecektir. 2011 yılında milletvekili seçildiğimde ilk yaptığım iş kenti tanımak oldu. Çünkü bir yeri tanımadan hizmet yapamazsınız. Ben o geziden sonra anladım ki Mersin’i tanıdığınız zaman Mersin’e aşık olursunuz, harika bir yer” şeklinde konuştu.
“BİZ TÜRKİYE’DE BARIŞI MERSİN’DE BAŞLATABİLİRİZ”
CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer de, burada olmaktan, bu güzellikleri Türkiye’ye tanıtmaktan dolayı mutlu olduklarını vurgulayarak, “Bugüne kadar yetersiz kalmışız. Burada sorumlulardan bir tanesi milletvekili olarak benim. Mersin’e ilişkin eksik bir şey varsa bizler sorumluyuz. Mersin önemli bir kent ama bunun yanında da Türkiye ile özdeşleştirebileceğimiz bir kent. Biz Türkiye’de barışı Mersin’de başlatabiliriz. Anamur’dan Tarsus’a kadar değişik renkleri, inanç biçimlerini, yaşam biçimlerini görmemiz mümkün. Mersin’in kadim toprağında yaşayan, birbirimizi kardeşçe seven insanlar olarak eğer ellerimizi kardeşçe kenetlersek Türkiye’ye önemli mesaj veririz. Burada farklı siyasi partilerin temsilcileri var. Mersin’in farklı sorunları var. Biz hep deriz konu Mersin’se gerisi önemli değil diye. Ancak bu sözde kalmamalı ve bunu uygulamada da göstermeliyiz. Siyasiler olarak birbirimize düşman gibi bakmamalıyız. Mersin için bir şeyler yapılacaksa oturmalıyız konuşmalıyız ve sorunlarını çözmeliyiz. Mersin’in Özgecan olayı gibi, terör olaylarının yeri gibi anılmasını istemiyoruz. Bu etkinliklerin daha fazla çoğalmasını istiyoruz” dedi.
MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Mersin’in birçok değerleri insanlara sunduğunun altını çizerek, “Mersin’i tüm Türkiye’ye tanıtmak, zenginlikleri ortaya çıkarmak için bu tür etkinlikler önemli. Bu yıl ilk defa yapılan bu organizasyonun büyük bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Bundan sonraki yıllarda büyük katılımlarla, daha büyük coşkuyla yapılacaktır. Bu etkinlik kentimize önemli değer katacaktır. Mersin gerçekten özlediğimiz gibi olacaktır. Fuarlarla Mersin’i en iyi şekilde tanıtacağız” ifadelerini kullandı.
“MERSİN’İN İNSANLIK DIŞI OLAYLARLA ANILMASINI İSTEMİYORUZ”
Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise, tanıtım günleriyle Mersin’i en iyi şekilde tanıtacaklarını belirterek, “Mersin’in insanlık dışı olaylarla anılmasını istemiyoruz. Mersin ülkemizin cennet köşelerinden biri. Allah her türlü zenginliği, güzelliği vermiş. Güzellikler içinde, zenginlikler içinde cennette gibi yaşamasını bilmek gerekiyor. Hem bizim ilimizin hem ülkemizin birlik, beraberlik ve barışa ihtiyacı var. Mersin geçmişten bugüne inanç yapısı, etnik yapısı, kültürüyle, deniziyle, sanayisiyle, ticaret ve yaylarıyla küçük bir Türkiye. Farklı zenginlik olarak gördüğümüz bir kent. Mersin halkı yıllardır birlik, beraberlik, barış içinde yaşıyorsa ülkemizde böyle yaşıyor ve bu böyle devam edecektir. Bu birlik ve beraberlik görüntüsü hep vermek zorundayız. Bugün burada tüm Mersin var. İnşallah Mersin’i hak ettiği yere taşıyacağız. Bu potansiyelimizi daha fazla ortaya çıkarmalıyız. İnşallah tanıtacağız. Mersin’in güzelliklerini hem Mersinlilere, hem ülkemize hem de dünyaya tanıtacağız. Tanıtımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Mersin Olgunlaştırma Enstitüsü, ‘Mersin’den Esintiler’ adıyla defile düzenledi. Ardından Vali Çakacak ve Belediye Başkanı Kocamaz, tanıtım günlerine emeği geçenlere plaket verdi. Plaket sunumunun ardından 4 gün sürecek ‘Mersin Tanıtım Günleri’nin açılış kurdelesi kesildi.