Keçiörenli bisiklet tutkunları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı pedal çevirerek kutladı.
Keçiören Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bisiklet turu düzenledi. “Bisikletini al gel” isimli etkinliğe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer ve bisiklet tutkunu katılımcılar katıldı. Ayvalı Pazar Yeri’nden Belediye Başkanı Ak’ın startıyla başlayan tur, Atatürk Bahçesi’nde son buldu. Tur sonunda yapılan çekilişte 5 kişiye tablet ve 10 kişiye bisiklet verildi.
“SÜRÜNCE DAHA İYİ ANLADIK”
Keçiören Belediye Başkanı Ak, 7 kilometrelik yolda yorulduklarını belirterek, trafikte bisiklet yollarının olmamasından kaynaklı sıkıntılara dikkat çekti. Ak, bisiklet sporunun geliştirilmesinin fiziki yeterliliklere bağlı olduğunu vurgulayarak, “Bisikletlere uygun trafik akışı için bizlere de görevler düşüyor. Bunu sürünce daha iyi anladık. Keçiören yokuşlu bir yer. Düz yerlerde bisiklet yolları yapılması lazım. Umuyorum ki Ankara’da bisiklet sürücüleri uygun yol bulacak” dedi.
“YAŞLIYIM AMA İHTİYAR DEĞİLİM”
Bisiklet turunun yaşlı isimlerinden 62 yaşındaki Ömer Güleç, bisikletiyle yokuşlu yollarda bile zorlanmadan çıktığını belirterek, “Yaşlıyım ama ihtiyar değilim, gencim. Profesyonel olarak 3 yıl, amatör olarak 10 yıldır bisiklet biniyorum. En dik yokuşları bile ortalama 22-23 kilometre hızla çıkıyorum. Benim emsallerim bastonla dolaşıyor” diye konuştu.