Kahramanmaraş’ta down sendromlu Remzi Kahraman’ın anne sevgisi, tüm engellerini unutturdu. Mütevazi evlerinde görme engelli annesiyle yaşayan Remzi Kahraman’ın anne ve hayat sevgisi tüm sağlıklı insanlara bir kere daha ders verdi.
Kahramanmaraş’ın Gazipaşa Mahallesi’nde ikamet eden 81 yaşındaki Fatma Kahraman ve down sendromlu oğlu Remzi Kahraman (38) hayatlarını dolu dolu yaşıyor.
Kahramanmaraş Down Sendromlular Derneği üyelerinden Tuğba Say’ın yolda yürürken fark ettiği ve fotoğrafını sosyal medyada paylaştığı anne-oğlun bu sevgisi tıklanma rekoru kırıyor.
Kahraman ailesini yakından takip eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü, Remzi ve annesinin hayatını kolaylaştırmak adına her ay gıda desteğinin yanı sıra, evin fiziki yapısını da iyileştirmeye gitti.
Annesinin elini bir an bile bırakmayan, zaman zaman kendine has oyunlarıyla etrafa neşe saçan Remzi Kahraman, annesinin yemek yemesinden giyinmesine, yatağına uzanmasına kadar her şeyine yardımcı oluyor.
Oğlunun bu sevgisi karşısında çok mutlu olduğunu dile getiren 4 çocuk annesi Fatma Kahraman, “Eşim Bayram yıllar önce öldü. Oğlum olmazsa ben mahkum kalırım. Evde bana bakıyor, beni gezdiriyor. Zaman zaman kendisi de yolları karıştırıyor ama hiç sorun olmuyor. Onun sayesinde sıkılmıyorum. Diğer çocuklarım evlendi yuvalarını kurdu. Onlar da her fırsatta destek oluyor sağ olsunlar. Bazen de oğlumla birlikte diğer çocuklarımı ziyarete gidiyorum. Remzi küçükken ayakkabı boyayarak eve destek olurdu. Herkes de oğlumu sever destek olurdu. Yaşı ilerleyince mesleğini bıraktı biraz da tembel oldu. Onunla çok mutluyum. O olmaz ise halim perişan” dedi.
"REMZİ VE ANNESİ HERKESE ÖRNEK OLSUN"
Kendisinin kardeşinin de down sendromlu olduğunu ve bu anne oğul sevgisini görünce paylaşmak isteğini dile getiren Kahramanmaraş Down Sendromlular Derneği üyelerinden Tuğba Say ise, “Remzi ile kaç kere yolda karşılaştık. Ama Remzi biraz sert bir yapıdaydı. Gülümsemiyordu, cevap vermiyordu bana. Ertesi gün dışarı çıktığımda tesadüf üzerine Remzi ve annesini gördüm. El ele tutuşmuşlar ve gidiyorlardı. Ben de bu fotoğrafı çekmek istedim ama medyaya yaymak için değil. Bizim kendi sitemizden paylaşmak istedim. Çünkü bizim annelerimiz hep düşünürken biz ölünce çocuklarımıza kim bakacak, bu çocuklar büyünce biz ne yapacağız? Ben de onlara moral olsun diye çektim ve kendi ağımızda paylaştım. Bu tabloyu tüm annelerimizin görmesini istedim” diye konuştu.
Kahraman ailesini yakından takip eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Fatih Akşam ise, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak ailemize ulaştık. Ailemize düzenli ziyaretler gerçekleştirdik. Yapılan incelemelerimiz sonrasında yaşam kalitelerini artırmak adına sayın başkanımızın verdiği talimatlar çerçevesinde evlerin fiziki yapılarında iyileştirmeler yaptık” dedi.