Tunceli merkezde yaşayan Beser Halisdemir ve kızı Hülya Halisdemir, işlettikleri kahvehaneyle kadınların hayatın her alanında olabileceklerinin örneğini sergiliyor.
Erkeklerin yanı sıra kadınların da rahatça çay içip, oyun oynayabildikleri kahvehanede anne Beser genellikle çay demleme ve bulaşıkları yıkama işiyle meşgul olurken, kızı Hülya da müşterileri çay ve içecek servisi yapıyor. Moğultay Mahallesi’nde üç yıldan bu yana kahvehane işlettiklerini belirten 65 yaşındaki Beser Halisdemir, "Sabahın altısında kahvehaneyi açıyorum. İki kızımla birlikte çalışıyoruz. Mutluyuz. Kendi emeğimizle masraflarımızı çıkarıyoruz. Kendimize, çocuklarımıza bakıyoruz" dedi. Halisdemir, ayrıca bütün annelerin Anneler Günü’nü kutlarken, kadının hayatın tüm alanında olması gerekiğini ifade etti.
Annesiyle birlikte kahvehane işleten Hülya Halisdemir, annesinin büyük emek sarf ettiğini belirterek, "Sabah 06.00’dan akşam 18.00’a kadar çalışıyor. Yaşına rağmen mücadele ediyor. Bize büyük örnek oluyor. Onun sayesinde biz de ayakta duruyoruz. Bazen iş konusunda sıkıntı çekiyoruz. Ona rağmen çalışmaya devam ediyoruz. Annemi çok seviyorum. Çok büyük bir emek sarf ediyor ona saygı duyuyorum. Benim de bir çocuğum var işlerden dolayı pek vakit ayıramıyorum. Kendimi annem gibi hissediyorum. Onun neler hissettiğini, çocukları için neler yaptığını anlıyorum" diye konuştu. Hülya Halisdemir, tüm annelerin Anneler Gününü kutladığını dile getirerek, "Tüm kadınların Anneler Günü’nü kutluyor, bütün annelerin ellerinden öpüyorum" şeklinde konuştu.