ANTALYA (İHA) – Antalya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında meşaleli fener alay düzenlendi. Yürüyüşün ardından pop müziğin sevilen ismi Sıla konser verdi.
Konyaaltı varyantta toplanan binlerce kişi 800 metrelik dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri ile yürüyüşe geçti. Kırmızı beyaz tişört ve Türk bayraklarının hakim olduğu yürüyüşte sık sık, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ sloganı attı. Konyaaltı Caddesi üzerindeki evlerdekiler, yürüyenlere alkışlarla destek verdi. Havanın kararmasıyla birlikte meşaleler yakıldı. Yürüyüşe, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP İl Başkanı Semih Esen, milletvekili adayları Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın ve STK temsilcileri de katıldı. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.
Alana kurulan platformdan konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Fener Alayı’nın düzenlenmesinde emeği geçen ‘Cumhuriyet İçin El Ele Platformu’na ve STK temsilcilerine teşekkür etti.
UYSAL’DAN VALİYE TEŞEKKÜR
Uysal, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasına izin veren Antalya Valiliği’ne de teşekkür etti.
19 Mayıs Atatürk Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı kutlayan Uysal, Muratpaşa Belediyesi’nin hizmetlerinden bahsederek, “CHP iktidarında altta kalanın can çıksın mantığı olmaz. Mutluluk, özgürlük olur. Öteki olmaz. Asgari ücrete çalışan kadınlarımız için kreşler yapıyoruz. Engelli yaşam evi, etüt merkezleri açıyoruz. Halk çamaşırhaneleri açıyoruz. Bütün insanlara dokunacak alanlar yapıyoruz. Mahallelere asfalt döküyoruz, halkımızın cenazelerini kaldırıyoruz. İyi ve kötü günlerinde yanlarında oluyoruz. Alternatif bir yaşam ve kamu düzeni öneriyoruz” diye konuştu.
Uysal, Atatürk’ün izinden ancak çok çalışarak ve değerlerine sahip çıkarak gidilebileceğini sözlerine ekledi.
SILA KONSERİ
Uysal’ın ardından alkışlarla sahneye çıkan pop müziğin sevilen ismi Sıla, ilk seslendirdiği parça,‘ Döngel’ oldu. Hareketli ve slow parçalarıyla hayranlığı coşturan Sıla, katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Yaklaşık 1.5 saat sahnede kalan Sıla’nın performansı hayranlarının büyük beğenisini topladı.
Coşkulu bir kalabalığı karşısında gören Sıla, “Sizlere burada olmak çok güzel. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nda sizlerle burada olmak çok güzel. Süpersiniz iyi başladık iyi olsun” dedi.
Başkan Uysal, konserinden dolayı Sıla’ya çiçek takdim etti.