Türkiye Enerji Ekonomisi Derneği (EED) tarafından 25-27 Mayıs 2015 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek “38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı” kapsamında Twitter üzerinden #enerjimvarken hashtagi ile başlatılan kampanya 1 Mayıs’ta son buluyor.
Uluslar arası enerji sektöründe faaliyet gösteren iş adamları, üst düzey teknik elemanlar ile bürokratlar, akademisyenler ve araştırmacıları bir araya getirmeye hazırlanan konferans için geri sayım sürerken, Uluslararası Enerji Ekonomisi Derneği’nin (IAEE) sosyal medya kampanyası da devam ediyor.
100 ÜLKEDEN KATILIMCI
IAEE Seçilmiş Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, IAEE’nin geleneksel olarak düzenlediği konferans dizisinin bu yıl EED tarafından Antalya’da gerçekleştirileceğini belirterek, konferansa 100’ü aşkın ülkeden üyelerin katılımıyla 400’den fazla yabancı uzmanın katılacağını söyledi. Prof. Dr. Kumbaroğlu, konferansın, enerji ekonomisi alanında bilinçli gençlerin de dikkatini çekmesi için sosyal medya üzerinde “#enerjimvarken” hashtag kampanyası başlatıldığını anımsattı.
“EN ENERJİK” ÖĞRENCİLER
Kumbaroğlu aryıca, “#enerjimvarken” hashtagi ile IAEE’yi etiketleyerek attığı tweet en çok reel paylaşılan 3 öğrencinin konferansa ücretsiz katılma şansı yakalayacağını vurgulayarak, “Yarışmayı kazanan ‘en enerjik’ öğrenciler, dünyanın enerji otoritelerinden konuyla ilgili en güncel bilgileri öğrenmenin yanı sıra ülkemizin en güzel tatil yerlerinden Belek’te bahar tatili yapma olanağı da bulacak. Bu öğrencilerimizi dünyanın dört bir yanından gelen yabancı öğrencilerle özel olarak buluşturup kaynaştıran sosyal etkinliklerimiz de olacak” dedi.
İLK YAZ OKULU
Konferansta, Türkiye’nin petrol ve gaz kaynaklarının Avrupa’ya ulaştırılmasındaki rolü ve ekonomik potansiyeli, kaya gazı ve petrolün ekonomik açıdan tüm boyutları ele alınacağı belirtilirken, organizasyonun öncesinde ABD’den gelen deneyimli uzmanların özel eğitim seminerleri düzenleyecekleri ifade edildi. Ayrıca konferansta ülkelerin karbon salımlarını azaltacak politika ve stratejiler, ekonomik potansiyel içeren teknolojik seçenekler ve iklim değişikliğine yönelik küresel hedeflerin de masaya yatırılacağı, yıl sonunda Paris’te imzalanması beklenen küresel iklim anlaşmasına yönelik müzakere sürecine destek sağlayacak ekonomik değerlendirmeler ortaya konulacağı bildirildi. Konferans bitiminde, Türkiye’nin gündeminde yer alan elektrik sorununu gidermeye yönelik başlatılan çalışma kapsamında IAEE’nin ilk yaz okulunun da düzenleneceği ifade edildi.