Miad Tur Genel Müdürü Şebnem Aslı Topçu, 1 Haziran’dan itibaren Bağdat’a haftada iki gün direkt seferlerin başlayacağını söyledi.
2010 yılında hizmet vermeye başlayan Miad Tur, 1 Haziran itibariyle Antalya-Bağdat direkt uçuş seferlerine başlıyor. Irak Airways’ın Türkiye resmi temsilcisi olan Miad Tur yetkilileri, Hotel Su’da düzenlenen lansman toplantısı ile Antalya’da ki turizm acenteleri ile bir araya geldi. 1 Haziran itibariyle Antalya’dan Bağdat’a haftada iki gün direkt seferlerini gerçekleştireceklerini belirten Miad Tur Genel Müdürü Şebnem Aslı Topçu, Antalya’da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek şirket ve Irak hakkında bilgi verdi.
YAZ TARİFESİNDE 40 FREKANS
2012 Ekim itibariyle Irak Havayolları ile işbirliğine başlayan ve uçuş havayolları tüm işlemlerini gerçekleştiren Topçu, ’’Ankara’dan Bağdat, İstanbul’dan ise Süleymaniye, Basra, Necip, Erbil, Bağdat uçuşlarının başladı. 1 Haziran itibariyle de Antalya’dan Bağdat seferlerimiz başlayacak’’ dedi. Yaz tarifesinde 40 frekans olarak uçtuklarını belirten Topçu, THY ile frekanslarının hemen hemen aynı olduğunu sözlerine ekledi.
HEDEF UÇAK FİLOSUNU GENİŞLETMEK
İstanbul merkez ofisli 7 şubesi ve Bağdat Havalimanı’nda bir olmak üzere toplam 8 noktada hizmet verdiklerini söyleyen Miad Tur Genel Müdürü Topçu, Atatürk Havalimanı ofisinde 7/24 görev başında olduklarına da dikkat çekti. Kalitenin yanı sıra yolcu isteklerini karşılama noktasında başarıya imza atan Miad Tur’a öncelikli olarak Irak vatandaşlarının teşekkür ettiği ve Miad Tur aracılığıyla Türkiye’ye tatil programlarını güvenle yaptığının altını çizen Topçu, Irak Airways’ın uçak filosunda 29 temiz, konforlu ve yeni uçak bulunduğunu dile getirdi. Topçu, ’’17 boeing, 6 airbus, 6 sinerji tipi uçağımız var. 2017 yılının sonuna kadar da 29 olan uçak filosunu 50’ye çıkartma hedefindeler. 2014 yılının 7’nci ayında 20 bin, 8’inci ayında 32 bin Iraklı turist Türkiye’ye geldi. Yaz aylarında İstanbul’dan her gün 2 sefer, Ankara’dan ise ger gün tek sefer gerçekleştiriyoruz’’ dedi.
SABİT FİYAT- ZAMANINDA KALKIŞ GARANTİSİ
Fiyatlarında sabitlik ilkesini uyguladıklarının belirten Topçu, Irak Havayolları ile ilgili vatandaşların yanlış bilgi sahibi olduğunu söyledi. Fiyatların sadece belirli dönemlerde değişkenlik gösterdiğini belirten Topçu, ’’Ekonomi ve business biletlerde sadece fiyat farkı var. Sistem geldikten sonra müsaitliğe göre siz biletleri uçak günü geldiğinde aynı fiyat üzerinden satabileceksiniz. 2 senedir yüzde 95 oranında zamanında kalkış gerçekleştiriyoruz. Yüzde 5’lik oranda havalimanı yoğunluğu ve teknik ekip tarafından kaynaklanmaktadır’’ diye konuştu.
Topçu, konuşmasının ardından çekiliş ile bir acente temsilcisine uçak bileti hediye etti. Miad Tur yetkililerinin acente temsilcilerinin sorularını yanıtlamasıyla toplantı sona erdi.