Antalya’nın bilinen en yaşlı kadını 112 yaşındaki Huriye Tezcan, hayata veda etti.
Demre ilçesine bağlı Kekova’da yaşayan 112 yaşındaki Huriye Tezcan, geçirdiği rahatsızlıktan dolayı hayatını kaybetti. En büyük kızının yaşı 85 olan Huriye Tezcan’ın 7 çocuğu, 27 torunu bulunuyor. Kayıtlara göre Antalya’da bilinen en yaşlı kadın olan Tezcan’ın, solunum yetmezliğinden öldüğü bildirildi. Huriye Tezcan ile 43 yıldır aynı evde birlikte yaşadığı 65 yaşındaki gelini Sevim Tezcan, kayınvalidesini bir bebek gibi biberonla beslediğini ve ölümüne çok üzüldüğünü söyledi.
ATATÜRK’LE YÜNDEN TOP YAPIP OYNAMIŞTI
10 Mayıs Anneler Günü’nde kendisini ziyaret eden AK Parti Antalya Milletvekili adayı Atay Uslu’ya anıları anlatarak, öğütlerde bulunan Huriye Tezcan, 1915’li yıllarda Üçağız (Kale) mahallesine gelen Atatürk ile birlikte kaleye çıkarak oyun oynadıklarını söylemişti. Huriye Nine, "Gemilerle geldi. Savaş vardı. Sonra bizimle birlikte kaleye çıktı. Orada yünden sarılmış toplarla bizimle oynamak istedi. O zaman çok heyecanlandık. Atatürk’le top oynadık" demişti.
Ölümünün ardından Üçağız Mezarlığında defnedilen Huriye Tezcan’ın cenazesine çok sayıda vatandaş katıldı. Oğulları, torunları, akrabaları ve komşularının katıldığı cenazenin ardından, Tezcan’ın cenazesi toprağa verildi.