Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bir apartmanın sakinleri, bodrum katını depo olarak çalıştıran işletmecilerle kavga etti. Apartman sakinleri depoya girip çıkan kamyonlar yüzünden binalarının yıkılacağını öne sürdü.
Olay, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine bağlı Fatih Mahallesi Sedef Sokak’ta meydana geldi. Oturdukları binanın bodrum katının bir taşıma firması tarafından depo olarak kullanıldığını öne süren bina sakinleri ile firma çalışanları arasında kavga çıktı. Apartmanın bodrum katının girişine araç çekip kamyonların girmesini engelleyen ve depoya giren kamyonların binanın taşıyıcı kolonlarına zarar verdiğini iddia eden bina sakinleri, "Evimiz başımıza yıkılacak diye korkuyoruz" ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 3 yıldır binada ikamet ettiklerini söyleyen apartman sakinleri, "Binamızın bodrum katı bina sakinlerinin ortak kullanım alanıdır. Burası projede kapalı otopark ve sığınak olarak görünmektedir. Fakat binanın giriş katında dükkanı olan taşıma firması, bodrum katı da depo olarak kullanmaktadır. Buraya giren büyük kamyonlar binanın taşıyıcı kolonlarına zarar vermektedir. Ayrıca depoda bulunan 10 tonluk mazot tankı da tehlike oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.
"DEPREM OLUYOR SANDIK"
Bina sakinlerinden Halit Bektaş ve Ahmet Akın Özsoy, "Biz bu daireyi 3 sene önce aldık. Binamızın bodrum katı normalde kapalı otopark ve sığınak olarak kullanılmalıydı. Fakat, bahse konu firma burayı yıllardır depo olarak kullanmaktadır. Depoya giren kamyonlar kolonları zedeliyor. Dairelerimizin duvarlarında çatlaklar oluştu. Evimizin başımıza yıkılmasından korkuyoruz" açıklamalarında bulundu.
Bir diğer bina sakini Mehmet Manici ise, "Gece fabrikada işteyken eşim aradı. Deprem olduğunu zannetti. Eve geldiğimde tavandaki işlemelerin sarsıntıdan yere düştüğünü gördüm. Sarsıntıya yine binanın kolonlarına çarpan kamyonların sebep olduğunu anladık" dedi.
Bina sakinleri son çare olarak, deponun kapısının önüne araç çekip kamyonların girip çıkmasını engelledi. Kendilerini tehdit ettiğini öne sürdükleri firma sahibi ile telefonda konuşan bina sakinleri, "Biz dairelerimize iskan alamıyoruz. Çok paranız var diye mi böyle yapıyorsunuz? Bizim de arkamızda devlet var. Sen buraya gelip, verdiğiniz zararları telafi edeceğine dair bize resmi kağıt verene kadar biz yolu açmayacağız. Kamyonların buradan çıkmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kaydetti.
"HAKKINIZI YASAL YOLLARLA ARAYIN"
İlerleyen dakikalarda apartman önünde toplanan bina sakinleri ile firma çalışanları arasında tartışma çıktı. Alevlenen tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Bina sakinleri ile firma çalışanlarını vatandaşlar güçlükle ayırdı. Olay yerine gelen polis, bina sakinleri ile konuşup, haklarını yasal yollarla aramaları gerektiğini belirterek, aracı depo önünden çekmelerini istedi. Aracın çekilmesinin ardından depodan 4 kamyon çıktı. Bina sakinleri de sorunlarını yasal yollardan çözmek amacıyla Çerkezköy Belediyesi’nin yolunu tuttu. Bina yönetiminin bahse konu firmayı oradan çıkarmaya yönelik karar alabileceğini belirten belediye yetkilileri, "Verdiğiniz süre zarfında terk etmezlerse mahkemeye gidebilirsiniz" dedi.