Bazı zamanlarda bilgi birikimlerimiz, yetersiz gelebilir. Örneğin bir araç satın alma konusunda çoğu insanın, bir tecrübesi bulunmamaktadır. İkinci el bir vasıta alırken dikkatli davranmak gerekmektedir. Çünkü sizden önce bu vasıtayı kullanan kişi, ona önem vermediğinden kullandığından ötürü ileride size sıkıntı çıkarabilir.

Bu durumda yapılması gereken en güzel şey, aracı bir motor ustasına götürmek olacaktır. Ancak onun da bazı konular, ilgi alanı dışına çıkabilir. Mesela iyi bir usta dahi olsa, aracın daha önceden hasar kaydı olup olmadığını bilemez. Böyle zamanlarda resmi kayıtlara bakmak gerekmektedir. Tramer sonucu sorgulama yoluyla, aracın daha önceden resmi kayıtlara işlenen kaza kaydının olup olmadığını görebilirsiniz. Ufak tefek hasarlar bu kayıtlarda görünmeyecektir. Ancak büyük bir kaza sonucunda ortaya çıkan hasarlar, araç hasar kaydı sorgulamasında karşınıza çıkacaktır. Ufak kazalar motoru etkilemediğinden ötürü, çok da bir önemi bulunmamaktadır. Örneğin aracın kaportasının kırılması, yürüyen aksamında bir sıkıntı yaratmayacaktır.

Hasar sorgulama size her açıdan avantaj sağlayacaktır. Bu şekilde aracın çalıntı olup olmadığı bilgisine de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Çalıntı bir araç sizin hukuki açıdan bir sıkıntıya girmenize yol açacaktır. Tramer şase sorgulama araması yaptığınızda da bu kayıtlarla karşılaşacaksınız. Ufak tefek boya değişimi gibi hasarları tamirci fark edecektir. Araç sahibinden aldığınız belgelerle de aramalar yapmanız mümkündür. Tramer belge no sorgulamasını kullanarak aracın kaza yapıp yapmadığını görebilirsiniz.