Ordu’da turizmin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla tanıtım çalışmaları kapsamında Arap dünyasının önde gelen medya kuruluşlarının temsilci ve muhabirleri Ordu’ya geldi.
Ordu Valiliği’nin bir süre önce başlattığı ‘Ordu’nun Dereleri Turizme Akıyor’ projesi kapsamında 17 Arap ülkesinden en meşhur ve bilinen 24 ayrı yayın kuruluşundan toplam 32 Arap gazeteci Ordu’da ağırlanıyor. Ordu’da bulunacakları 5 gün içerisinde Ordu’nun, doğal güzellikleri, sosyal ve ekonomik yapısı, sahip olduğu değerleri, tarihi, kültürü, turizm potansiyeli, gelenek, görenek ve mutfağını görecek olan Arap gazeteciler, bağlı bulundukları kuruluşlara Ordu ili ile ilgili tanıtım ve belgesel çekimlerine başladılar.
“TURİZM SEKTÖRÜNDEN PAY ALMALIYIZ”
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa ilçesi Bolaman kumsalında deniz ve yeşillik arasında Arap gazetecilere bir kahvaltı verdi. Mavi Bayraklı, berrak ve temiz deniz suyunun hemen yanı başında kumsalda kahvaltı yapan Arap gazetecileri ağırlayan Vali Balkanlıoğlu yaptığı konuşmada, ‘Ordu’nun Dereleri Turizme Akıyor’ projesi kapsamında Ordu’ya tüm dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi. Doğu Karadeniz Bölgesi’ne büyük miktarda Arap turist ağırlıklı olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Karadeniz’e en fazla Arap ülkelerinden turizm hareketi var. Özellikle Trabzon ve Rize gibi illerimizde vatandaşlarımız turizmi geçim kaynağı haline getirdiler. Ordu ise bozulmamış doğasıyla adeta bir turizm cenneti diyebiliriz. Doğu Karadeniz’deki Arap turizmi pastasından pay almak istiyoruz. Bunun için Arap coğrafyasına hitap eden TV ve gazetelerde görev yapan gazetecileri Ordu’ya davet ettik. Takdir edersiniz ki, turizm sektörü 200’ün üzerinde ticari faaliyete sahip bir sektör. Bizimde daha fazla ekonomik faaliyete ihtiyacımız var. Bu amaçla turizmi ağırlık veriyoruz” dedi.
ARAP TURİSTLER YEŞİLLİĞE HAYRAN KALDI
Arap gazetecilerden Lübnan Almanar TV ve Fransız bir radyo kanalı muhabiri Hasan Tahravi, iki gündür Ordu’da bulunduklarını belirterek, bugüne kadar bu kadar yeşilliğe sahip bir yer görmediğini belirtti. Tahravi, “Ordu’nun bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum, tahmin edemiyordum. Fındığıyla, dağıyla, yeşiliyle bunu biz yakından gördük. Bizim amacımız çalıştığımız kuruluşlarda Ortadoğu’da Ordu’ya tanıtmak istiyoruz. Gerçekten Ordu’ya tanıtmak şart oldu. Ordu cennetten bir köşe gibi” diye konuştu.
Filistin asıllı El-Cezire muhabiri Musab Yousef, Ordu’ya iki gündür gezdiklerini ve gördüklerini anlatmak konusunda kelime bulamadığını söyledi. Musab Yousef, “Her taraf yeşillik. Buradaki yerler huzur verici. İnsanları hoş. Büyülendim yani. Saklanmış yerleri var. Fotoğrafları attığım arkadaşlar ‘Böyle bir yer gerçekten var mı’ diye soruyor. Gerçekten yaşanması gereken yerler” şeklinde konuştu.
APTN, AP Arabic, Kuveyt TV muhabiri İman Demirhan ise, Ordu’da gezdiği iki günlük süre içerisinde dağları, denizi ve yeşillikleri gezdiklerini belirterek, “Yaşanacak bir doğa var burada. Türkiye’de çok şehir gezdim ama burası farklı. Denizi, dağları, yeşili çok güzel. Daha önce buraya gelememiştim. Valiye çok teşekkür ederiz böyle fırsat verdiği için. Eminim bundan sonra buraya çok turist akacaktır” şeklinde konuştu.
Arap gazeteciler bol bol fotoğraf çektirirken, Türk meslektaşlarıyla da röportajlar yaptılar. Arap gazeteciler 5 gün boyunca Ordu’nun yaylaları ve turist alanlarını gezecekler.