6’ncı Arapça Yarışmaları’nda şiir okuma, şarkı söyleme ve metin canlandırmada birinci olmak isteyen İmam Hatip Ortaokulu 8 bin 67 öğrenci bin 401 videoyla yarıştılar.
Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği tarafından Türkiye genelindeki İmam Hatip Ortaokulları arasında düzenlenen Arapça Yarışmalarının il elemeleri sonuçlandı.
İmam Hatip Ortaokulları arasında Türkiye genelinde düzenlenen ilk yarışma olan Arapça yarışmalarında öğrenciler Arapça Şiir Okuma, Arapça Hikaye Canlandırma ve Arapça Çocuk Şarkıları kategorilerinde yarıştılar. 917 İmam Hatip Ortaokulundan bin 401 eserin değerlendirildiği yarışmalarda öğrenciler “Videonu Çek Gönder” ilkesi gereği yarıştıkları eserleri yarışma koordinasyon merkezine gönderdiler. 45 seçici kurul üyesi tarafından bağımsız olarak değerlendirilden ve resmi facebook sayfasından (www.facebook.com/arapcayarismalari.org.tr) ilan edilen sonuçlara göre kazanan öğrenciler illerini temsil edecekler.
2 Mayıs 2015 tarihine kadar illerini temsil edecek olan öğrenciler, kazanmış oldukları yarışma kategorilerinde videolarını yeniden çekerek yarışma koordinasyon merkezine göndereceklerdir. Türkiye genelindeki tüm illerin 10 ayrı bölgede değerlendirileceği yarışmalarda bölge birincileri olan okullar 20 Mayıs 2015 tarihinde Türkiye finallerinde Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi’ndeki yarışmalarda fiilen birbirleri ile yarışacaklar.
Arapça dili ve eğitimlerinin İmam Hatip Okullarında sevdirilmesini ve eğlenceli bir şekilde öğretilmesini hedefleyen yarışmalara 8 bin 67 öğrenci iştirak etti.