Arıcılık sektörünün tüm paydaşları, 21-22 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek kongrede, sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatıracak. Ayrıca kongrede bal yarışması da düzenlenecek.
“Kovandan Sofraya 2015, Uluslararası Arı Ürünlerinin Gıda Güvenliği ve Otantisitesi Kongresi”, 21-22 Mayıs tarihlerinde İstanbul Sheraton Otel’de düzenlenecek. Arı ürünlerinin gıda güvenliği ve otantisitesi konularında güncel gelişmelerin ele alınacağı kongrede, yeni fikirler ve bilgiler paylaşılacak. Bu etkinlik ile sektörün ilgili temsilcileri, bilim adamları, uzmanları ve yasal otoriteleri, arı ürünleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunma ve güncel konuları tartışma imkanına sahip olacaklar. Kongre, konferanslar, sözlü sunumlar ve poster oturumları ile gerçekleştirilecek. Aynı zamanda kongre alanında kongre ile eş zamanlı olarak gerçekleşecek olan uluslararası sergi; paketleme firmaları, ithalatçılar, ihracatçılar, arı ürünleri üreticileri, arıcılık ekipmanı üreticileri ve laboratuvar hizmetleri ve ekipmanları konusunda faaliyet gösteren sektör temsilcileri arasında bilgi ve deneyim paylaşımı anlamında önemli bir fırsat oluşturacak ve bunun sonucunda ileriye dönük çok önemli bir adım atılmış olacak.
Kongrenin organizasyonu, İstanbul Kalkınma Ajansı (ISTKA) himayesinde, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümleri ile Selanik Aristotle Üniversitesi Tarım Fakültesi ve CRA-API (Honey Bee and Silkworm Unit of the Council for Research and Experimentation in Agriculture) tarafından yapılacak.
KONGREDE ULUSLARARASI BAL YARIŞMASI DA DÜZENLENECEK
Kongre ile eş zamanlı düzenlenecek olan “Uluslararası Bal Yarışması” vesilesiyle arıcılar ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatı bulacaklar. Yarışmada “Uluslararası Bal Komisyonu (IHC)” Duyusal Analiz Grubu üyeleri, yarışmanın jürileri olarak farklı bal türlerinin duyusal değerlendirmesini gerçekleştirecek. Kongre, arı ürünleri sektörü, endüstri ve ticaretiyle uğraşanlar, araştırmacılar, bilim adamları, akademisyenler, yasal otoriteler ve arı ürünleri ile ilgili hile, orijinallik, kalite, veteriner ilacı ve pestisit kalıntıları analizlerini gerçekleştiren laboratuvarlar ve laboratuvar ekipmanı firmaları açısından önemli fırsatlar sunacak.