Maden tartışmalarının yaşandığı hatta zaman zaman eylemlerin gerçekleştirildiği Artvin’de, Artvinliler bu tartışmalar ve kaygılardan uzak durarak mülakatlara başlayan Etibakır Maden İşletmeleri’ne rekor düzeyde başvuru gerçekleştirdi. Etibakır’ın Cerattepe projesinde çalışmak üzere bir hafta öncesine kadar 3 bin 200 kişi iş başvurusunda bulunmuşken, maden şirketinin mülakatlara başlamasının ardından başvuru sayısı bir haftada 4 bini geçti. Günlük iş başvuru sayısı 200’leri aşarken, ‘Artvin’de herkes madene karşı’ söylemlerine rağmen iş başvuru sayısının bu denli yüksek olması söylentileri de boşa çıkarır cinsten oldu.
ŞİRKETİN TEŞEKKÜR AFİŞLERİ SÖKÜLSEDE İŞ BAŞVURULARI ARTTI
Etibakır Maden İşletmeleri geçtiğimiz günlerde hazırladığı reklam afişleri ile iş başvurusunda bulunan 3 bin 200 Artvinli’ye teşekkür etmiş ve bu afişler ilde bir takım kesimler tarafından sökülmeye çalışılmıştı. Konuyla ilgili tartışmalar sürerken, Etibakır A.Ş. Cerattepe Maden Projesi’nde çalışmak isteyerek iş başvurusunda bulunan vatandaşlarla mülakatlar başladı. Mülakatların başladığı haberi şehirde duyulur duyulmaz her gün yüzlerce kişi şirketin Artvin merkezdeki binasına gelerek iş başvurusunda bulundular. Şimdiden iş başvuru sayısı 4 binleri aşarken, iş başvurusunda bulunanların çok büyük bir bölümünün Artvin merkez ve civar köylerinden olduğu öğrenildi. Şirket çalışanları kendilerinin dahi bu derece yoğunlukta iş başvurusunda bulunulacağını tahmin etmediklerini ifade ederken, günlük 200’leri aşkın müracaatın olduğuna değinen şirket yetkilileri bu durumu da projeye ve şirkete olan güvenin bir eseri olarak değerlendiriyor.
Cerattepe Projesi’nde çalışmak için iş başvurusunda bulunan vatandaşlar ise madenin Artvin’e zarar vereceğine inanmadıklarını, kendilerinin işe ihtiyacı olduğunu ve maden karşıtı kesimlerin söylemlerinin ise siyasi olduğunu düşündüklerini ifade ettiler.