Halk ozanı Aşık Veysel, ölümünün 42. yılında Sancaktepe Belediyesi’nin düzenlediği bir programla anıldı. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Aşık Veysel için, “Gönül dünyasında yer alan Sivas’ın, Anadolu topraklarının mümtaz isimlerinden biri” dedi.
Aşık Veysel, ölümünün 42. yılı nedeniyle Sancaktepe Belediyesi tarafından Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksi’nde düzenlenen programla anıldı. Programa Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Programın başında Araştırmacı-Yazar Ahmet Özdemir tarafından Aşık Veysel’in hayatı ile ilgili bilgi verildi. Daha sonra sanatçı Necdet Kaya tarafından Aşık Veysel’e ait parçalar seslendirildi. Salondaki vatandaşlar tarafından beğeni ile dinlenen parçalar, vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.
Programı büyük bir dikkatle takip eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Gönül dünyasında yer alan Sivas’ın, Anadolu topraklarının mümtaz isimlerinden biri. Yaşam süresi içerisinde insanlığın tüm gönlüne barış ve sevginin yerleşmesine vesile olan eserler üretmiş, deyişler söylemiş, sazın teline dokunduğu zaman insanların dünyalarına hitap ederken, bir taraftan geçmiş ile geleceğe köprü bağları atan, insan sevgisini merkeze alan ve tüm evrensel değerlere de sahip çıkarak, aslında Anadolu erenlerinin baş mimarlarından bir tanesi, gönül insanları arasında yer alıyor” dedi. Erdem, “Bizler de Sancaktepe Belediyesi olarak yıllardır, her dönem Mart ayı içerisinde ölüm yıldönümünde Aşık Veysel’i rahmetle anarken, programlar düzenliyoruz, hayatını anlatıyoruz” şeklinde konuştu.
Program gecenin ilerleyen saatlerinde sona erdi.