İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM), 90 yaşındaki Ayşe Tuna ve 83 yaşındaki kız kardeşi Şükriye Yörün’ü ağırladı.
Ödemiş ilçesindeki Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM), 7’den 70’e her yaştan ziyaretçinin akınına uğruyor. Müzeyi son olarak 90 yaşındaki Ayşe Tuna ve 83 yaşındaki kız kardeşi Şükriye Yörün ziyaret etti. Müze odalarını büyük bir merakla gezen iki kardeş, eski günlerini özlemle hatırlayarak duygusal anlar yaşadı. "Çeyiz, Gelin Düğün" sergisini ziyaret eden Ayşe ve Şükriye nine, sergide eserleri tek tek inceleyerek, kendi döneminde yapılan çalışmaları anlattı.
Ayşe Tuna, ziyaretin sonunda kent müzelerinin önemli olduğuna dikkat çekerek, tarihi ve kültürel değerlerin yaşatılmasının önemli olduğunu söyledi. Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesinden çok etkilendiğini anlatan Tuna, sözlerini şöyle tamamladı:
"Gençlik yıllarıma döndüm. Bölgemizin, memleketimizin tüm geçmişi objelerle, eşyalarla bu müzede itina ile sergileniyor. Ben bu yaşta geldim, gördüm gezdim ve çok büyük haz aldım. Gençlerinde müzeyi gezmelerini incelemelerini tavsiye ediyorum."