Dünyaca ünlü Rus heykeltıraş Oleg Klevski’nin, eşinin kanseri Antalya’da yenmesi anısına kente armağan ettiği bronzdan yaptığı Hayat Ağacı heykeli, AKM bahçesine yerleştirildi. Mariia Voytko, “Benim içinde çok sürpriz oldu. Böyle bir hediyeyi hiçbir zaman almadığım için çok duygulandım. Oleg çok romantiktir” dedi.
Rusya’da bir yıl önce Lenfoma kanseri teşhisi konulan 35 yaşındaki iki çocuk annesi Mariia Voytko, Antalya’da Memorial Sağlık Grubu Antalya Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından sağlığına kavuştu. Mariia Voytko’nun eşi dünyaca ünlü heykeltıraş Oleg Kilevski de eşinin sağlığına kavuşması anısına Antalya’ya bir eser bırakmak istedi.
AKM BAHÇESİNE YERLEŞTİRİLDİ
Dünyaca ünlü heykeltıraş Kilevski, eşinin tedavisi süresince bronzdan yaprak formundaki hayat ağacı üzerinde çalıştı ve tedavi sonunda Memorial Sağlık Grubu Antalya Hastanesi’ne hediye etti. Eserin halka açık bir yerde sergilenmesini isteyen Memorial Sağlık Grubu Antalya Hastanesi yönetimi de Antalya Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak heykeli Atatürk Kültür Merkezi (AKM) bahçesine yerleştirdi.
“HEDİYEYİ GÖRÜNCE ÇOK DUYGULANDIM”
Mermer bir taş üzerine yerleştirilen Hayat Ağacı, AKM bahçesinde sergiye açıldı. Heykelin son halini görmek için AKM bahçesine gelen Mariia ve Oleg uzun süre heykeli inceledi. Heykelin yapımı aşamasında haberinin olmadığını ve heykeli görünce çok duygulandığını belirten Mariia Voytko, “Heykelden haberim yoktu. Benim için çok sürpriz oldu. Böyle bir hediyeyi hiçbir zaman almadığım için çok duygulandım. Oleg çok romantiktir. Rusya’daki arkadaşlarıma da söyledim. Onlara fotoğraf paylaştım. Onlarda göz yaşlarına boğuldu çok duygulandılar” dedi.
Dünyaca ünlü heykeltıraş Oleg de, eşi için heykeli tasarlarken hiçbir zorluk yaşamadığını ifade etti. İnsanların daha uzun ömürlü olmalarını istediği için Hayat Ağacı formunu seçtiğini belirten Oleg Kilevski, “Bu heykeli yaparken çok rahattım. Her şey çok iyiydi. Hiçbir sorun yaşamadım. Heykel için önce bir eskiz (çizim) yaptım ve sonra dört parçadan oluşturdum. Ağaç hayat demektir. Yapraklar dökülürken bile ağacın hayatı devam ediyor. O yüzden hayat ağacı yaptım” şeklinde konuştu.
Oleg ve Mariia çifti, heykelin yanında Memorial Sağlık Grubu Antalya Hastanesi ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.