İSTANBUL,()-ATAŞEHİR Belediyesi ilik nakli bekleyen hastalar için gönüllü kan ve kök hücre bağışı kampanyası başlattı.

Lösemili hastalara umut olmak için düzenlenen ve 3 buçuk yaşındaki Öykü Arin için başlatılan ve tüm Türkiye’ye yayılan, kök hücre bağışı kampanyalarına Ataşehir Belediyesi de destek verdi. Ataşehir Belediye Binası önünde düzenlenen kampanyaya vatandaşlar yoğun bir katılım gösterdi. Kampanyada Türk Kızılayı’nın Bağış otobüsü, gönüllü donörlerden kan bağışı aldı. Türk Kızılayı’nın Bağış otobüsü önünde sıra bekleyen vatandaşlar kan ve kök hücre ihtiyacı olan hastalar için her bir bağışçı uygun donör olma yolunda hastalara umut ışığı oldu.

Gönüllü kan ve kök hücre bağışına; 18-50 yaş arası, sarılık, AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz (frengi), kanser gibi hastalıkları olmayan, sürekli ilaç kullanmayan herkes katılabilir.

"ÖYKÜ ARİN’E KÖK HÜCRE BAĞIŞINDA BULUNMAK İÇİN GELDİK"

Kampanyaya destek vermek için gelen bir vatandaş, "Bugün Ataşehir Belediyesi’nin daveti üzerine buraya geldik. Böyle bir kampanya başlatıldı. Umarım tüm belediyeler de bu kampanyayı başlatır. Biz de İzmir’de bulunan 3 buçuk yaşındaki kızımıza Öykü Arin’e kök hücre bağışında bulunmak için geldik. Tüm ilik nakli bekleyen hastalarımız için de buradayız. İnşallah en yakın zamanda Öykü Arin’e ve ihtiyacı olanlara kök hücre bulunacaktır" dedi.

“İHTİYAÇLARI OLMADAN KANIN ÖNEMİNİ ANLAYAMIYOR”

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkes de, "Biz bu projeyi hem sosyal sorumluluk hem de bir insanlık görevi olarak görüyoruz. İnsanlar kana ihtiyacı olmadan kanın ne kadar önemli olduğunu anlayamıyor. Mutlaka bir kan arayışı için hastası olacak ki kanın nasıl değerli olduğunu anlasın. Kan acil ihtiyacı olan bir şey değil, sürekli ihtiyaç olan bir şeydir. Bu yüzden her yurttaşın daha sorumlu davranması gerekiyor. Kök hücre zaten her zaman bulunmayan bir şey. Kan bağışıyla bulunuyor. İhtiyacı olan herkese yardımcı olmak gerekir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi’nin (TÜRKÖK) Şubat 2018’de açıkladığı verilere göre, ülkemizde kemik iliği nakli bekleyen 963’ü çocuk, 871’i yetişkin olmak üzere toplam bin 834 hasta bulunuyor.