Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, memleketi Kızılcahamam’a yeni bir okul yaptırma sözü verdi. Bezci, “Açılan bir okul kapanan bir cezaevidir” dedi.
Babası ve annesi adına Yenimahalle ve Kızılcahamam’da okullar yaptıran ATO Başkanı Salih Bezci, annesi Ayşe Bezci adına Kızılcahamam’da yaptırdığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin spor aktivitelerinde bulunacakları bir de spor salonu yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladı. Ayşe Bezci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu ile Uygulama Oteli açılışı, ATO Başkanı Salih Bezci, AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Muşmal, AK Parti İlçe Başkanı Sefa Yıldırım, Ayşe Bezci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Handan Arslan ile Belediye Meclis üyeleri ve Bezci ailesinin katılımıyla yapıldı. Açılış töreninde Kızılcahamam Ayşe Bezci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “Yaşayan Değerler Projesi” kapsamında “Ayşe Bezci kimdir” programı düzenlendi. Kızılcahamam’ın Binkoz köyünde dünyaya gelen Ayşe Bezci’nin hayatının slayt gösterileriyle ve köy halkıyla yapılan röportajlarla beyaz perdeye yansıtıldığı törende, Ayşe Bezci’nin torunu Banu Bezci Alparslan babaannesinin hayat hikayesini anlattı. Torun Bezci’nin sunumu ve slayt gösterileri başta Ayşe Bezci’nin hayat arkadaşı Durali Bezci ve oğlu Salih Bezci olmak üzere tüm Bezci ailesini ve davetlilere duygu dolu anlat yaşattı.
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, hayırlı evlat yetiştiren ve hayırlı işler yapan insanların öldükten sonra da sevap kazandıklarını belirterek, Salih Bezci’ye eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. İşler’in ardından söz alan Kaymakam Yıldız ve Belediye Başkanı Güney de Kızılcahamam’a yaptığı katkılardan dolayı Salih Bezci’ye teşekkür ettiler. Belediye Başkanı Güney, Bezci’den Kızılcahamam’a bir eğitim binası daha kazandırmasını istedi.
Programın açılışında konuşan Salih Bezci, insan eğitimine yapılan yatırımların bütün yatırımlardan önemli olduğunu söyledi. Annesi ve babasının çocuklarının okuması için ellerinden geleni yaptığını anlatan Bezci, “Açılan bir okul kapanan bir cezaevidir” dedi. Bezci, hayatı boyunca eğitime yatırım yapmayı sürdüreceğini belirterek, Kızılcahamam’a bir okul daha yaptıracağının sözünü verdi.
Duygu yüklü programın ardından ATO Başkanı Bezci, katılımcılara birer hediye takdim etti. Programın ardından Salih Bezci, Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve Kaymakam Mehmet Yıldız ile birlikte salonunun kurdelesini keserek açılışını gerçekleştirdi. Bezci, Kızılcahamam Ayşe Bezci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uygulama otelinde de davetlilerle birlikte Kızılcahamam yemekleri yedi.