Muş ve Bulanık ovalarında bulunan ve nesli giderek tükenen 3 toy kuşu avcılar tarafından vuruldu.
Muş Ovası’nda avcılar tarafından vurulan 3 toy kuşu, Doğa ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından alınıp Van Doğa ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’ne gönderildi. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Doğa ve Milli Parklar Muş Şube Müdürü Haydar Daşdemir, 3 toy kuşunun avcılar tarafından vurulduğunu belirterek, “Arkadaşlarımız gelen bir ihbarı değerlendirmek üzere Berce Tarım İşletme Müdürlüğü’nün arazisine intikal edip, telef olan kuşları buraya getirdiler. Toy kuşlarını vuran avcılar olay yerinden kaçmışlardır. Bu toy kuşları dünyada sayıları çok az ve nesli tükenmekte olan kuş türüdür. Türkiye’de ise çok az sayıda bulunmakla birlikte bunların büyük bir çoğunluğu Muş Ovası’nın belirli bölgelerinde görülmektedirler” dedi.
Olayı gerçekleştirenleri bulmaları halinde cezai işlem uygulayacaklarını belirten Daşdemir, “Bu kuşların avlamaması, özellikle ilkbahar aylarında yavru yapma hazırlığında iken sakıncalı ve yasaktır. Bunu yapanları şiddetle kınıyoruz. Özellikle avcılardan nesli tükenmekte olan bu toy kuşlarına karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bu kuş türü çok önemli olduğu için korumamız gerekiyor. Vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz” diye konuştu.
2 şüpheli kişinin bilindiğini vurgulayan Daşdemir, soruşturmanın tamamlanmasının ardından cezai işlem uygulayacaklarını da sözlerine ekledi.