Avustralya’dan gelen Sean Wıshart, Çanakkale Savaşları’nın 100. yıl dönümünde düzenlenecek törenlere katılmak için 57. Alay ile birlikte Tekirdağ’dan Çanakkale’ye yürümeye başladı.
57. Alay Yürüyüş Komitesi, Çanakkale Savaşı’nın başlangıcı kabul edilen Anzak Çıkarmasını durdurmak amacıyla 25 Nisan 1915 sabahı harekete geçen 57. Alay’ın anısını yaşatmak amacıyla, Tekirdağ’dan yola çıktı. 5 gün yürüyerek Çanakkale’ye varacak komiteye Avustralyalı Jean Wıshart da katıldı.
Çanakkale Savaşlarının ruhunu yaşayacağını söyleyen Wıshart, Türkiye’de sıcak bir karşılama ile karşılaştığını belirterek, Anzakları anmak için ve savaşın önemi dolayısıyla yürüyüşe katıldığını ifade etti. Wıshart, ailesinden savaşa katılan olmadığını ancak dedesinin 2. Dünya Savaşı’nda mücadele ettiğini ve bir arkadaşının dedesinin de Çanakkale Savaşları’nda mücadele ettiğini söyledi.
Yürüyüşe katılmaktan mutlu olduğunu söyleyen Wıshart, 57. Alay komitesi ile Tekirdağ’dan hareket ederek 5 günde dışarıda konaklayarak zorlu bir yolculuk sonrası 18 Mart’ta atalarını Çanakkale’de anacak.